Odlične predstave tudi v ostalih mlajših selekcijah

Čeprav nekoliko v senci petkovega velikega uspeha selekcije U13, ki je v Ljubljani osvojila naslov državnega prvaka (Več o tekmi) so konec tedna bile odigrane še tri izjemno pomembne tekme. Čeprav nam ni uspelo osvojiti 100% izkupička so naši igralci na vseh tekmah pokazali izjemne predstave in zabeležili dve zmagi in en nesrečen poraz.

V soboto so se naši kadeti odpravili v Ljutomer k Meteorplastu. Zadnje uvrščena ekipa v ligi za prvaka niti v svoji dvorani ni bila dorasel tekmec naši razigrani ekipi. Po 4 zadetki na polčas so bili dovolj, da so Bronxi zabeležili visoko zmago 2:8. Že pred tekmo smo vedeli, da so naši fantje končno našli pravo formo zato visoka zmaga niti ni veliko presenečenje. K sreči so nam nekoliko šli na roko tudi ostali rezultati tako, da smo znova v igri za najvišja mesta in se že veselimo derbija z Extremom, ki bo čez dva tedna na Škofijah. Več iz Ljutomera.

V nedeljo sta se na Škofijah v kategoriji U15 udarila ista nasprotnika. Meteorplast je prišel v dvorano Burja kot favorit. Visoko drugo mesto na lestvici je to vlogo tudi opravičevalo. Tudi fizična moč je bila krepko na strani gostov, saj so bili skoraj vsi njihovi igralci za glavo višji od naših. Toda v futsalu je pomembno tudi tehnično znanje in to je bilo krepko na strani domače ekipe. Bronxi so povedli s 3:1 in čeprav so se gostje kasneje še dva krat približali le na zadetek razlike domači niso izpustili prestižne zmage iz rok. Žal moramo poročati tudi o čudnem kriteriju sodnikov, ki sta skozi celotno srečanje dovoljevala grobo igro gostujočim igralcem in, ki sta v zadnji minuti gostom podarila še zadnje upanje za preobrat v obliki izmišljenega prekrška za strel z 10 metrov. Toda naši fantje so kljub temu zdržali vse pritiske in se z zmago vrnili na pozicije, ki omogočajo naskok na sam vrh lestvice do konca prvenstva.  Več o tekmi.

Za zaključek vikenda smo si lahko ogledali še mladinski derbi med Bronxi in Vrhniko. Žal se je ta zaključil z nezasluženim porazom domače ekipe vendar fantom v rumenem ni česa očitati. Najbrž smo imeli priložnost videti najboljših 30 minut domače ekipe v tem prvenstvu. Polčas 2:0 za domače, v 29 minuti 4:1 za domače in vse je kazalo, da bomo priča še eni prestižni zmagi. Nato pa je prišlo 6 črnih minut, ki so tekmo obrnile v drugo smer. Živčni gostje so začeli igrati grobo. Ista sodnika kot na tekmi U15 sta še enkrat ostala gluha in nema na vse kar se je dogajalo na igrišču. Naši fantje se v takih razmerah niso znašli in gostje so rezultat izenačili. Do tu še lahko rečemo, da bi bil tudi neodločen rezultat zaslužen za obe ekipi. Toda tako kot na prejšnji tekmi sta v zadnji minuti moža v modrem vzela pravico v svoje roke in dosodila neobstoječ 6 prekršek katerega so gostje spremenili v zmagoviti zadetek, na katerega domači niso imeli več časa odgovoriti. Žal se bomo kot kaže v končnici lig za prvake morali soočati tudi s takimi zadevami, kar zagotovo ne prinaša napredka futsalu. Več o tekmi.