Operacija pokal uspešno zaključena. Sledi konec tedna v znamenju tekem s Kobaridom

Po neprepričljivi igri v četrtfinalu slovenskega pokala na domačem igrišču so morali Bronxi premagati nasprotnika v Velikih Laščah, če so se želeli drugič v zgodovini prebiti na zaključni turnir. To jim je kljub nekaj težavam tudi uspelo.

Bronxi so dominirali in si priigrali vodstvo z dvema zadetkoma razlike. Sledil je nekaj minutni mrk, katerega so domačini vnovčili z izenačenjem. Na koncu pa so obalni prvoligaši le dokazali svojo kakovost in z zadetkoma Zajca in Šmona strli odpor domače ekipe.

Eden od ciljev sezone je dosežen. Bronxi bodo 2 in 3 marca nastopili na finalnem turnirju pokala Terme Olimia v Podčetrtku. Ostali trije udeleženci so še: Dobovec, Litija in Oplast.

Ravno Oplast pa bo zaznamoval športno dogajanje na Škofijah ta konec tedna. Kar tri selekcije našega kluba se bodo namreč pomerile z starim rivalom iz Kobarida.

V petek 1. februarja ob 20.00 uri bo v športni dvorani v Kobaridu prvo četrtfinalno srečanje članskih ekip v končnici za prvaka. Izredno pomembna tekma bo dala del odgovora na vprašanje katera ekipa se bo uvrstila v polfinale. Igra se na dve zmagi. Povratno srečanje pa bo na Škofijah 8. februarja ob 20.30.

Naslednji dan, v soboto se v Kobarid odpravlja združena ekipa Bronx B&W, katera nastopa v prvenstvu U18. Za našo ekipo sicer tekma nima večjega pomena, vendar igralci, ki iz kroga v krog kažejo napredek v igri, želijo presenetiti domačine.

Veliko pomembnejša pa je tekma v nedeljo. Ob 13.30 se bosta v športni dvorani na Škofijah v derbiju prvenstva U21 pomerili mladinski ekipi Bronxov in Oplasta. Gostje zasedajo prvo mesto Bronxi pa so na drugem. Mladi Bronxi so na domačem igrišču do sedaj premagali vse nasprotnike, zato si želijo v takem ritmu nadaljevati ter se uvrstiti v polfinale državnega prvenstva. Srečanje bo nedvomno pravi derbi zato vabljeni tudi gledalci v dvorano na Škofijah.