Oslabljeni k državnemu prvaku

Zaradi obveznosti Litijanov v predtekmovanju lige prvakov je bila tekma petega kroga sporazumno prenešena na ponedeljek 10. oktobra.

Položaj ekip pred tekmo je precej različen. Medtem, ko domačini ne poznajo poraza in so v petih tekmah zabeležili ravno toliko zmag so Bronxi štartali precej slabše. Po treh uvodnih porazih so šele v zadnjih dveh krogih dvignili svojo formo in zabeležili dve zmagi.

Še posebej zadnja proti Puntarju je pokazala, da igralci edinega obalnega prvoligaša niso pozabili igrati. Bojevitost in lepa igra dajejo upanje na uspešno nadaljevanje prvenstva.

Seveda bo podoben uspeh v Litiji zelo težko dosegljiv, saj gre za ekipo izredno izkušenih in kvalitetnih igralcev, katera nasprotnike premaguje brez težav. Da bo naloga za Bronxe še težja so poskrbele poškodbe in kartoni zaradi česar bodo manjkali Mirkovič, Franetič in Osojnik. Žal je na zadnjem treningu svojo poškodbo obnovil Suhopoljac, kateremu je ravno potekla kazen katere je bil deležen zaradi rdečega kartona na finalni pokalni tekmi proti istemu nasprotniku.

Glede na dejstvo, da Škofijoti v Litiji nimajo česa izgubiti je vseeno pričakovati odprto in zanimivo srečanje, saj obalna ekipa še vedno premore kar nekaj izredno kakovostnih igralcev.

Marko Hrvatin se podaja na tekmo z naslednjimi mislimi:

Po dveh zaporednih domačih zmagah odhajamo v Litijo povsem neobremenjeni. Glede na zdesetkanost ekipe vlogo favorita prepuščamo domačinom, vendar si želimo zmagovito serijo uspešnega zbiranja točk nadaljevati. Obljubljamo srčen boj do zadnjega sodnikovega žvižga.