Pertič z Bronxi pri nekdaj svoji Litiji

Bronxe čaka nova zahtevna preiskušnja. Po dvoboju z Dobovcem, najboljšo slovensko ekipo zadnjih nekaj sezon sledi dvoboj z Litijo, najuspešnejšo ekipo v zgodovini slovenskega futsala. Srečanje v litijski športni dvorani bo tudi neke vrste povratek našega trenerja Pertiča v okolje kjer je preživel največji del svoje uspešne igralske in trenerske futsal kariere. Tako kot Pertič pri Bronxih je tudi na klopi Litije od začetka te sezone novo ime. Nekdanji slovenski selektor Andrej Dobovičnik bo skušal svoji ekipi povrniti pozicije, ki jih je nekoč zasedala.

Čeprav bodo domači nastopili brez enega najboljših slovenskih igralcev Igorja Osredkarja to ne pomeni, da vloga favorita ni še vedno na njihovi strani. Bolj kot Osredkar je za Bronxe že od nekdaj najbolj nevaren Gašper Vrhovec, kateri je sam že veliko tekem odločil v korist svoje ekipe. Če k njemu dodamo še tuje okrepitve in druge slovenske igralce je jasno, da so vsaj izkušnje na strani domačih.

Rumeno modri so po uvodnem spodrsljaju v Dobrepolju odigrali dve zelo solidni tekmi, ki sta prinesli remi z Oplastom in zelo znosen poraz z Dobovcem. Še posebej je bil trener Pertič zadovoljen z večino prvega polčasa proti aktualnim državnim prvakom, kjer so njegovi igralci pokazali igro kot si jo sam želi. Ko bodo naši fantje sposobni igro na takem nivoju zadržati vseh 40 minut potem bo tudi točkovni izkupiček boljši kot je trenutno. Ekipa se počasi kompletira po težavah s korona virusom in poškodbami tako,da bosta na današnji tekmi manjkala le še Toplikar in Mrak Kneževič, ki sta huje poškodovana. Prepričani smo, da bo tudi to dejstvo pozitivno vplivalo na igro  Bronxov v Litiji in, da se bodo dostojno upirali večkratnemu državnemu in pokalnemu prvaku.

Tekma se prične ob 20.00 uri. Ogledate si jo pa lahko na tej povezavi.