Pester vikend z velikim uspehom in okrnjenim zaključkom

Pretekli konec tedna je zagotovo zaznamoval veliki uspeh naše selekcije U13 katera je v Ljubljani premagala Olimpijo B in se uvrstila v veliki finale državnega prvenstva. Tam jih čaka še močnejša in starejša Olimpijina prva ekipa. S tem uspehom so Bronxi prekrižali načrte Ljubljančanom kateri so želeli dobesedno pokoriti slovensko futsal sceno z dvema svojima ekipama v velikem finalu. Bronxi so še enkrat več dokazali, da jim gostovanja zelo ležijo. Takoj so povedli z 0-2 in tudi, ko so domači izenačili jih to ni zmedlo ampak so do konca polčasa znova povedli. V drugem delu so prednost rutinirano obdržali in zmago le še potrdili s četrtim zadetkom ter tako ponovili lanskoletni uspeh selekcije U15. Več o tekmi.

V soboto popoldan je na domačem igrišču nastopil naša kadetska ekipa. V dvoboju s Slovenskimi goricami je na koncu potegnila krajši konec. Poraz je bil nekoliko nepričakovan in je zagotovo prinesel manjše razočaranje, vendar je obenem potrdil dejstvo, da v ligi za prvaka nastopa 6 enakovrednih ekip, ki lahko premagajo vsaka vsako. Gostje so do točk prišli z zaprto igro in dolgimi podajami na visokega napadalca. Bronxi so sicer skušali igrati vendar ta sobota ni bila ravno dan, ki si ga velja zapomniti. Prebujenje domačih je sledilo nekoliko prepozno in na koncu je zmanjkalo časa za popolen preobrat. Več o tekmi.

V petek pa so naši člani zaključili letošnjo sezono. Litija je na Škofijah dosegla drugo zmago in se uvrstila v 1/2 finale. Nikakor ne moremo reči, da je to bilo presenečenje, vseeno pa smo upali, da bi si mogoče lahko izborili še tretjo tekmo. Prvi polčas je bil zelo izenačen in se je končal z izzidom 2-2. Žal pa je v drugem polčasu znova svojih 5 minut dočakal Gašper Vrhovec in tako kot v Litiji odločil tekmo. Izpad v 1/4 finalu proti Litiji je relanost, je pa dejstvo, da je v taboru Bronxov zagotovo še veliko rezerv, ki pa letos niso bile izkoriščene. Več o tekmi.

Zanimivo dogajanje pa je sledilo tudi v nedeljo, vendar ne v športnih dvoranah ampak za zeleno mizo. Obe Bronxovi tekmi v gosteh sta bili namreč odpovedani, česar ne pomnimo v naši dolgi zgodovini. Najprej so tekmeci iz Kobarida zavoljo bolezni in pomanjkanja igralcev odpovedali tekmo v kategoriji U15. Kot kaže bo to tekmo potrebno še odigrati naknadno. Nato pa je vodstvo tekmovanja odpovedalo še tekmo selekcije U19 v Benediktu. Ker naj bi v tem primeru šlo za kršenje tekmovalnega pravilnika bo tekma najbrž registrirana v našo korist.

Sledi nov pester konec tedna kjer zagotovo nihče ne sme pozabiti na veliki finale v soboto, ko se bosta ob 19.30 v ŠD Burja pomerili ekipi Bronxa in Olimpije.