Po drami v Ljutomeru velika zmaga za Bronxe

Tretja zmaga na štirih zadnjih odigranih tekmah je Bronxe zavihtela na visoko 4 mesto na prvenstveni lestvici. Zmaga je bila težko prigarana vendar zato toliko bolj sladka in popolnoma zaslužena.

Že v prvem polčasu bi si naši igralci zaslužili kaj več kot le zaostanek z golom razlike. Davor Stanišič, Đole Lazarevič in Nik Zajc kar 2x bi lahko premagali domačega vratarja, vendar so žal vse žoge ali švignile mimo gola ali pa jih je domači čuvaj mreže uspel obraniti. Dve priložnosti domačih je suvereno rešil Alen Mordej. Edini zadetek v prvem delu igre je za domače dosegel Vajda v 15 minuti po manjši napaki Bronxov pri pokrivanju Tomažovega pivota.

K sreči prejeti zadetek ni vplival na igro Bronxov v drugem delu tekme. Čeprav maloštevilni so naši fantje še dvignili nivo igre in takoj začeli ogrožati domača vrata. Povratnik v moštvo Nik Klinc je najprej zadel vratnico v 24 minuti pa po uigrani prekinitvi  tudi zadel za izenačenje. Sledili sta še dve “smrtni” priložnosti za Zajca in Lazareviča, ki pa nista dočakali končne realizacije. Zato pa smo v 29 minuti dočakali novo veselje. Protinapad je izvedel naš mladi del ekipe. Komaj polnoletni Tilen Cupin je po dvojni podaji zaposlil šele 17 letnega Aleksandra Staniča, kateri je priložnost spremenil v zadetek.

Že čez nekaj minut so se domači odločili za igro z vratarjem v polju. Ustvarili so si sicer dve lepi priložnosti vendar so tudi Bronxi imeli dve situaciji, ko bi lahko zadeli prazna vrata pa jih niso. Sledila je redko videna drama. Najprej penal za domače, ko sta sodnika štart Mordeja ocenila kot prekršek za najstrožjo kazen. Odgovornost je prevzel najiskušenejši domači igralec, vendar je Mordej dokazal, da še ni za staro šaro in je Marotu strel obranil.

Minuto pred koncem tekme so domači le izenačili. Iz težkega položaja je zadel Goričan. Vendar tekme s tem še ni bilo konec. Bronxi so si priigrali še dve 100% priložnosti za zmago; Đurič in Zajc, sledila je kontra domačih, katero je sijajni Mordej znova obranil, iz našega protinapada pa je 10 sekund pred koncem tekme zadel Đole Lazarevič za veliko zmago Bronxov.

Bronxi so še enkrat več dokazali, da kljub nekaterim kriznim trenutkom med prvenstvom in kljub številnim kadrovskim težavam, ki jih pestijo še vedno predstavljajo pomembnega igralca v slovenskem futsalu. Zmaga v Ljutomeru je izjemen dosežek, saj je domača ekipa postala pravi hit po prekinitvi prvenstva čigar zmagoviti pohod so prekinili ravno naši igralci. Pohvale za doseženo si zaslužijo prav vsi naši fantje.

Statistika tekme je vidna na tej povezavi.