Po izjemni sezoni sledi začasna selitev iz dvorane Burja

Druga po vrsti korona sezona je bila zagotovo bolj pozitivna kot prejšnja. Čeprav so znova najkrajšo odnesli najmlajši iz selekcij U13 in U15, čigar prvenstva tudi tokrat niso bila izpeljana, je pozitivno vsaj to, da so ostale selekcije kljub številnim oviram uspele priti do zaključka tekmovanj. Največ pozornosti javnosti sta poželi naši selekciji U19 in člani, ki sta se zelo izkazali tudi v rezultatskem smislu.

4 mesto članske selekcije je izjemen uspeh, ki bi ga pred sezono težko postavili kot cilj. Malo grenkega priokusa je sicer ostalo, saj je bilo tretje mesto še minuto pred koncem odločilne tekme v naših rokah, vendar za to ne gre igralcem ničesar očitati. Sami so si zagotovo najbolj želeli te zmage vendar jim tokrat žal ni bila usojena. Kljub temu gre za najboljši dosežek sezone 2020/2021 v kolektivnih športih z žogo med vsemi klubi delujočimi na obalno kraškem območju.

Če izvzamemo lansko nedokončano sezono smo že tretje leto zapored imeli finalista v tekmovanju mladih. Potem, ko so naslov državnega prvaka osvojile naše selekcije U13, U15 in U17, se je letos morda celo nekoliko nepričakovano enaka možnost ponudila tudi našim mladincem. Do velikega finala so naši fantje prišli po zmagi proti favoritu tekmovanja v Litiji. V finalu pa so minimalno premoč morali priznati ekipi Vrhnike. Obe ekipi sta dosegli po zmago, le da so Vrhničani dosegli več zadetkov. Naslov državnega podprvaka je izjemen dosežek, saj se je potrebno spomniti, da je NZS zaradi korona virusa za eno sezono podaljšala možnost igranja letnikom 2001, kar je najbolj koristilo ekipam Vrhnike, Litije in Meteorplasta. Velik del naše ekipe se bo tako za naslov državnega prvaka v tej kategoriji lahko boril tudi v naslednji sezoni.

Pred našim klubom pa so novi veliki izzivi. Kot je že znano se bomo za nekaj časa; najverjetneje za 2 sezoni, poslovili od svoje legendarne dvorane Burja. Na Škofijah se bo namreč gradila nova osnovna šola in v času gradnje bo športna dvorana nemenjena osnovnošolcem kot začasni nadomestni prostor za izvajanje pouka. Ko se bodo otroci preselili v novo šolo pa naj bi sledila še temeljita obnova in energetska sanacija dvorane Burja tako, da iskreno upamo, da se vrnemo v objekt, ki bo vsem skupaj znova v ponos.

V tem času bo delo v klubu sicer nekoliko spremenjeno, seveda tudi oteženo, vendar nikakor ne onemogočeno. Mestna občina Koper naj bi namreč zagotovila nadomestne prostore za treninge in tekme vseh klubskih selekcij. Večji del dejavnosti; predvsem treningov mlajših selekcij, bi moral potekati v novem športnem objektu (šotoru ali balonu), ki bo postavljen na igrišču, ki se nahaja nad dvorano. Članska ekipa bi se po zastavljenem scenariju v celoti preselila v areno Bonifika v Kopru, kjer naj bi tekme igrale tudi mlajše selekcije.

V klubu si prizadevamo, da bi nadomestni športni objekt na igrišču dosegal vsaj take standarde, da bo poleg pouka telesne vzgoje za šolarje in treningov za mlajše selekcije Bronxov lahko prevzel tudi ostali izjemno raznovrsten program, ki se je do sedaj izvajal v dvorani Burja. Med temi je zagotovo potrebno izpostaviti dva velika dogodka, ki ju klub organizira že vrsto let: Festival malega nogometa in Summer futsal fest ter seveda Ligo obalnih veteranov in Futsal ligo MNZ Koper. To so projekti, ki so izjemnega pomena za nadaljnji razvoj in obstoj obalnega futsala in malega nogometa brez katerih bi bilo dogajanje v tej športni panogi zelo osiromašeno. To seveda pomeni, da bi moral biti novi športni objekt opremljen tudi z ostalo potrebno infrastrukturo, kot so sanitarije, slačilnice in kopalnice, pozimi ogrevan ter opremljen s primerno podlago za športne dejavnosti. Enotna podpora našim prizadevanjem s strani sveta KS Škofije nam je v veliko pomoč in oporo ter predstavlja osnovo upanju, da bo tudi MOK prisluhnila našim argumentom ter investicijo izpeljala skladno s temi smernicami. S tem bi namreč v nadomestnem  športnem objektu lahko izvajali tudi prvenstvene tekme katere izmed mlajših selekcij, kar bi bistveno razbremenilo že tako zelo zasedeno areno Bonifika.

Seveda bomo celotno dogajanje čez poletje z zanimanjem spremljali in vas o tem tudi obveščali.