Po mnogih letih zopet v Zagorje

Več kot desetletje je minilo od takrat, ko so Bronxi nazadnje gostovali v Zagorju ob Savi. V tistih časih so vrsto let bili težke boje z ekipo Gip Beton. Zagotovo je najbolj ostal v spominu dvoboj polfinala iz sezone 2005/06, ko so Bronxi bili najbližje boju za državnega prvaka in se na koncu morali zadovoljiti s tretjim mestom.

Danes Gip Betona že vrsto let ni več in tudi ekipa Mlinš, ki zdaj tekmuje v 1. SFL nima s to zgodovino nobene povezave. Futsal zanesenjaki iz tistih koncev so ustanovili svoje društvo in se v letošnji sezoni premierno merijo v najmočnejši državni futsal ligi. Vse kar je enako kot prej je le športna dvorana v kateri se igrajo tekme in na katero imamo Bronxi kar nekaj lepih spominov.

ŠD Mlinše so zagotovo pozitivno presenečenje letošnje sezone. Še posebej uspešni so bili v uvodnih krogih, ko so tudi na račun evforije ob uvrstitvi v 1 ligo zabeležili kar nekaj zmag. V nadaljevanju je sicer začetni zagon nekoliko uplahnil vendar kljub temu ekipa iz Zagorja še vedno predstavlja zelo zahtevnega tekmeca. Slednje so dokazali tudi na prvi tekmi na Škofijah, ko tudi po visokem zaostanku 4-1, niso vrgli puške v koruzo in so do konca tekme uspeli izenačiti in Bronxom odnesti dve zelo pomembni točki.

Tudi stanje na lestvici, kjer sta ekipi v razmaku le dveh točk; Bronx na 5, Mlinše pa na 7 mestu; kaže, da bo v petek potekal dvoboj med dvema precej izenačenima tekmecema. Na zadnje odigranih tekmah sta se obe ekipi na domačih igriščih pomerili z drugo uvrščenim Ptujem in tesno izgubili. Vsi tej podatki kažejo, da bo veliko odvisno od dnevne forme tako ekipe kot posameznih igralcev.

Bronxi kot je zadnje čase že običajno tudi tokrat ne bodo nastopili kompletni. Nik Klinc bo počival zaradi rumenih kartonov, kar se tiče poškodovanih, bolnih in odsotnih zaradi drugih razlogov pa bo situacija bolj jasna šele na dan tekme. Klub temu so naši fantje v tem prvenstvu že nekaj krat dokazali, da so sposobni presenetiti ne glede na postavo, ki je na igrišču tako doma kot tudi v gosteh.

Več o 14 krogu 1. SFL si lahko preberete na futsal.si.

Kot poročajo iz domačega tabora, danes žal ne bo direktnega prenosa tako, da bodo informacije o tekmi dosegljive le na semaforju v živo na spletni strani www.futsal.si