Po neverjetnem preobratu poraz Slovenije

Mnenja, da je Azerbajdžan okrepljen s številnimi Brazilci zahteven nasprotnik so se pokazala za upravičena. Čeprav je skozi celotno srečanje kazalo drugače so igralci iz skrajnega roba Evrope premagali našo reprezentanco.

Nasprotnik je povedel že v prvi minuti. Slovenci so odgovorili minuto kasneje in rezultat poravnali. Nato je sledilo obdobje, ko so naši igralci prevladovali in si ustvarili visoko prednost. Rezultat je bil pet proti dve.

S tem petim zadetkom pa se je pričela prava kalvarija slovenske reprezentance. Neverjeten padec v igri je pripeljal do izenačenja. Tri minute pred koncem tekme je posijal še zadnji žarek upanja za naše, saj so znova povedli. Vendar se na koncu vseeno niso veselili.

Azerbajdžanci so v zadnji minuti najprej izenačili nato pa še dosegli zmagoviti zadetek. Šokirani Slovenci kar niso mogli verjeti kaj se jim je pripetilo. Je pa res, da se nam to ni zgodilo prvič, zato ne gre iskati izgovorov v obliki: nasprotnik ima Brazilce in izredno uigrano igro z vratarjem v polju. Vse to se je vedelo že prej. Bolj skrbi odogovor naše reprezentance (beri klopi in vodstva) na situacije, ko nam ne gre vse kot si želimo. Vse preveč nervoze in zmede je bilo videti na naši klopi v odločilnih trenutkih, da bi lahko kakovostno odgovorili na igro nasprotnika.

Poraz še ne pomeni konca tekmovanja, je pa naša usoda v veliki meri odvisna od tekme Italija : Azerbajdžan, ki bo v nedeljo. Četudi bomo uspeli napredovati so sedaj možnosti, da osvojimo prvo mesto in s tem mnogo lažjega nasprotnika minimalne.

Kakšne so naše možnosti in vse ostale podrobnosti o evropekem prvenstvu si lahko preberete na povezavi Futsal.si.