Po odličnem prvem polčasu sledil mrk, ki je botroval številnim napakam in posledično izgubi vseh 3 točk

Po dobri igri proti Litiji so imeli v domačem taboru velika pričakovanja tudi proti Oplastu čeprav so vedeli, da jih čaka čvrst nasprotnik, kateri igra v zelo dobri formi. Da jih zanimajo le tri točke so pokazali že na samem začetku tekme, ko so z vsemi silami napadli proti gostujočim vratom. Kombinacija igre z vratarjem je gostom povzročala velike težave in njihov trener Tesko je že po nekaj minutah igre moral izkoristiti minuto odmora. Če bi takrat Bronx-i izkoristili zbeganost gostujočih igralcev bi se lahko dokopali tudi do odločilne prednosti. Po nekaj priložnostih so domači v peti minuti le izigrali gostujočo obrambo in   povedli z zadetkom Đukiča. Za tem so se priložnosti kar vrstile, vendar je bil Bajc zanesljiv, domači igralci pa nenatančni. Serija napak domačih igralcev se je pričela v sedmi minuti. Zbegana gostujoča obramba je vratarju Tedešku omogočila sprehod proti njihovem golu. Sledil je slab strel katerega je Bajc uspel ukrotiti in obenem še zadeti prazna vrata na nasprotni strani igrišča za izenačenje rezultata. Šok Škofijotov so gostje izkoristili za še en zadetek in tehtnica se je nagnila na stran varovancev trenerja Teska. K sreči so se domači kmalu zbrali in znova začeli ogrožati gostujoča vrata. Dobra igra je obrodila sadove z izenačenjem Đukiča in z novim vodstvom za katerega je poskrbel Mihelič. To je bil tudi rezultat polčasa. Ob boljši učinkovitosti bi domača prednost lahko bila višja, kar bi jim dajalo več možnosti za končni uspeh.

Tako pa se je stanje na igrišču v drugem polčasu popolnoma obrnilo. Gostje so se bolje postavili na igrišču, kar je onemogočilo igro domačem vratarju. Pri tem so jim pomagali tudi domači igralci kateri so se vedno manj gibali. Bronxi so kljub trudu padali iz napake v napako in kmalu je bil rezultat znova izenačen. Vedno več je bilo prostora za Oplastove protinapade, kar so le ti izkoristili in tudi povedli. Kljub temu, da so si ustvarili še nekaj priložnosti Škofijoti niso zmogli narediti še en preobrat. Nasprotno ekipa Oplasta je še dva krat zadela. Tudi igra s Šarkanjem v vratih ni več pomagala k preobratu rezultata, saj v nogah domačih igralcev ni bilo več moči, da bi zadeli iz priložnosti katere so si ustvarili. Zato pa so bili gostje bolj zbrani in s sedmim zadetkom postavili rezultat tekme.

Še ena priložnost domačih da bi se približali zgornjem delu lestvice je splavala po vodi. Igralci iz Kobarida so poleg sreče v prvem izkoristili padec domačih v drugem polčasu in zasluženo zmagali.

Tomi press Bronx : Oplast Kobarid 3:7 (3:2)
Odigrano na Škofijah, dne 04.12.09 ob 20.30. Športna dvorana Burja. Gledalcev 100. Sodniki: PAJTLER ANDREJ (prvi), KORNIK SILVESTER (drugi),  delegat: ŠTRAVS JANEZ.

Tomi press Bronx: Tedeško, Brozina, Đukić, Brus, Mihelič, Šarkanj, Kranjec, Vardič, Zeko, Čauševič, Majdanac.
Oplast Kobarid: Bajc, Kovač, Ručna J., Sovdat, Uršič, Zorč, Štih, Ručna B., Lenarčič, Jug, Ivančič, Talotti.

Strelci: 1:0 Đukić (5), 1:1 Bajc (7) 1:2 Kovač (9), 2:2 Đukić (14), 3:2 Mihelič (17), 3:3 Lenarčič (25), 3:4 Kovač (28), 3:5 Zorč (32), 3:6 Ručna J. (34), 3:7 Lenarčič.
Rumeni kartoni: Brus, Čauševič, Šarkanj (Bronx) 
Akumulirani prekrški: 1. polčas 3:4, 2. polčas: 2:3
Igralec tekme: Uršič Rajko (Oplast)
Igralec nasprotne ekipe:  Mihelič Mitja (Bronx)
Vratar tekme: Bajc Urban (oplast)