Po ogorčenem boju Bronxi izgubili z Litijo

Zadnjo domačo tekmo rednega dela prvenstva so Bronxi pričeli v novi opremi in z upanjem, da odprejo nov list v letošnjem prvenstvu. Ekipa Litije je bila pravšnji nasprotnik, da v domačem taboru ugotovijo do kje sežejo njihove možnosti v končnici prvenstva in pokala.

Začetek tekme je bil znova katastrofalen in že v šesti minuti so gostje vodili s tri proti nič. Zdelo se je že, da bomo spremljali še eno v vrsti tekem, ki jo bodo domači visoko zgubili.

Žarek upanja je Bronxom dal mladi Kolar, ki je zadel po samostojnem prodoru in tako napovedal svojo vrnitev po več kot leto dni dolgi pavzi zaradi poškodbe. Žal so že v naslednji minuti Bronxi znova zaspali v obrambi, kar je izkoristil Ručna in dosegel še svoj tretji zadetek.

Na srečo smo v drugem polčasu spremljali popolnoma drugo sliko. Končno smo lahko spremljali Bronxe take kot bi si želeli, da so na vsaki tekmi vseh 40 minut. Že v 21 minuti je Mirkovič izzid znižal, v 34 minuti pa je Kamenčič pripeljal Bronxe le na zadetek zaostanka. Do konca tekme smo lahko spremljali številne poiskuse domačih, da bi rezultat izenačili vendar ta večer žal niso imeli sreče, da bi izkoristili vsaj eno od številnih priložnosti in zmaga je kljub vsemu odšla v Litijo.

Kljub porazu tokrat v domačem taboru ni bilo slabe volje, ki se vleče že velik del prvenstva. Fantje so pokazali, da ob 110 odstotni angažiranosti lahko parirajo vsakem nasprotniku. Da pa bo ekipa delovala optimalno se bodo poleg tistih, ki so včeraj odigrali dobro morali prebuditi tudi ostali igralci, ki še vedno ne kažejo tistega kar se od njih pričakuje.

Na zadnje pa ne moremo, da ne bi omenili še sodnikov. Že celo prvenstvo iščemo vzroke za slabe igre zgolj in samo v svojih vrstah. Toda tokrat sta moža v črnem sama delala na temu, da se je dvigal pritisk tako igralcem kot gledalcem. Kriterij sojenja, ki sta si ga postavila je bil jasen najbrž le njima dvema. Očitno pa je bilo, da jih je kar srbela roka pri kartoniranju domačih igralcev medtem, ko sta do gostov imela popolnoma drugačen kriterij.