Po težkem boju je zmaga v obalnem derbiju mladincev ostala na Škofijah

Tekmo so bolje začeli Izolani in kmalu povedli. Na odgovor Bronxov nismo čakali dolgo. Izenačil je Delgiusto. Agresivna igra gostov je vodila v številne prekrške in kmalu je bil izpolnjen dovoljeni bonus.

Vse tri naslednje nedovoljene štarte je Peroša spremenil v zanesljive zadetke in Bronxi so si priigrali zanesljivo prednost. V tem obdobju so imeli domači še kar nekaj priložnosti, vendar niso bili dovolj zbrani, da bi jih tudi realizirali.

Tudi drugi polčas se je začel v znamenju gostov, ki so preko Jugurdžije rezultat znižali. Znova je odgovoril Delgiusto in z zadetkom popeljal Bronxe v navidez zanesljivo vodstvo. Tudi to pot so si domači ustvarili lepe priložnosti, katere je zanesljivo ukrotil gostujoči vratar. Njegove obrambe so dale dodatnega poleta tudi ostalim igralcem in Izola je postajala vedno nevarnejša.

Številne napake domačih so gostom omogočale kombinatorno igro in Stojadinovič je uspel zadeti za novo znižanje. Boljšo igro je isti igralec okronal še z enim zadetkom in v 34 minuti so imeli Bronxi le še zadetek prednosti.

V obdobju do konca srečanja so bili gostje boljši vendar so tudi sami podlegli pritisku in želji po izenačenju tako, da svojih lepih priložnosti niso uspeli spremeniti v izenačujoči zadetek. Zadnjič so nevarno sprožili nekaj sekund pred piskom sirene a takrat se je izkazal tudi domači vratar Zrinski in preprečil zanesljiv zadetek.

Na koncu je zmaga ostala doma čeprav je potrebno pohvaliti tudi gostujoče igralce, ki se kljub visokemu zaostanku niso predali in bi skoraj da uspeli razliko izničiti. Veseli predvsem, da so vsi igralci na igrišču pokazali veliko voljo do zmage in, da so jo poiskušali doseči na športen način.