Po velikem preobratu do nove pomembne točke

Sinoči smo v areni Bonifika lahko spremljali pravo futsal srhljivko s številnimi preobrati in končno delitvijo točk med Bronxi in Ptujem. Prvi polčas za obe ekipi pomembne tekme je prinesel bledo igro Bronxov in visoko vodstvo gostov.

Že v drugi minuti srečanja je smola še enkrat več udarila po Bronxih. Nič kaj nevaren strel Rednaka je na poti proti domačim vratom zadel v hrbet enega izmed njegovih soigralcev in toliko spremenil smer žogi, da je bil Mordej nemočen. Že minuto kasneje velika napaka kapetana Zajca, kateremu je Gajser prestregel žogo in premagal domačega vratarja za vodstvo gostov 0:2. Po nekaj minutnem zatišju so gostje v 10 minuti zadeli še tretjič. Močna podaja iz avta je dobesedno zadela Bukovca v telo in se odbila v gol. V 15 minuti končno tudi domači zadetek. Tudi tokrat se je akcija začela iz avta. Marin Mandir se je lepo izmuznil gostujoči obrambi in prefinjeno premagal gostujočega vratarja. Ko se je že zdelo, da so se Bronxi le prebudili je sledila še ena napaka domačega kapetana. Tokrat mu je žogo odvzel Markič in se podal sam proti domačem golu ter brez težav zadel za izzid polčasa 1:4.

Situacija po prvem polčasu realno ni dajala veliko upanja za preobrat, ki pa se je na koncu le zgodil. V drugem delu igre smo namreč lahko spremljali popolnoma drugačne Bronxe. Tak pristop je obrodil sadove že v 22 minuti. Peroša, ki si je izmenjal dvojno podajo s Staničem je s strelom na drugo vratnico zadel za znižanje rezultata na 2:4. Že minuto kasneje je Bojkič z bombo iz voleja dosegel še tretji zadetek za Bronxe. V 26 minuti pa smo doživeli popolni preobrat. Podajo iz kota je proti vratom usmeril Mandir, kjer jo je na drugi vratnici dočakal Stanič in zadel za izenačenje. Gostujoči trener Grdovič je odreagiral z minuto odmora, katera je situacijo na igrišču nekoliko umirila. V 31 minuti pa je sledil novi gostujoči zadetek. Zajc je mogoče celo nepotrebno na kakih osmih metrih od domačih vrat storil prekršek. Strel Gajserja pa je našel luknjo med živim zidom in vratarjem Mordejem za peti gostujoči zadetek. Domači strateg Pertič je takoj odreagiral z igro z vratarjem v polju in še drugič v tednu dni se je slednja Bronxom obrestovala. Po dolgi domači kombinaciji je Stanič v 37 minuti podal pred vrata proti Mandirju, vmes pa se je znašel Debeljak, ki je žogo pospravil v lastno mrežo za novo izenačenje rezultata. Do konca tekme smo spremljali igro z vratarjem v polju na obeh straneh, vendar zadetkov nismo več videli tako, da se je srečanje zaključilo z zasluženim remijem; kar šestim za Bronxe v tej sezoni.