Po velikem preobratu do zmage

Bronxi nadoknadili zaostanek in premagali Benedikt

Bronxi so si prigarali prve tri točke v letošnjem prvenstvu. Z veliko truda so uspeli streti trd oreh z imenom Benedikt.

Imperativ zmage je bil hudo breme za igralce domače ekipe. Igra v prvem polčasu nikakor ni stekla. Kljub trudu, ki so ga igralci vlagali je bilo jasno, da so noge težke. Gostje so tako situacijo s pridom izkoristili in na hitro povedli z dve proti nič. Največ preglavic je v tem periodu igre domačim povzročal Buzeti, ki je sam tudi dosegel drugi zadetek. Poleg rezultatskega zaostanka je domače pri igri oviralo tudi dejstvo, da so imeli že pet prekrškov.

Takrat so se Bronxi odločili za tvegano a kot se je kasneje izkazalo uspešno potezo. V napadu je vratarja Mordeja menjaval Radiškovič. Igra z vratarjem je zmanjšala možnost, da bi prišlo do šestega prekrška, obenem pa je vnesla negotovost v gostujoče vrste. To so Bronxi izkoristili in preko Čuka v 18 minuti izzid znižali. Do konca polčasa ni bilo več sprememb.

Drugi polčas so Bronxi odprli odlično z izenačujočim zadetkom. Po vratnici je odbito žogo v mrežo zabil novinec iz Hrvaške David Mataja. Sledilo je obdobje trde igre in številnih prekrškov. Sodniki so imeli precej dela, saj so pokazali kar 7 rumenih kartonov. Boljšo igro v drugem polčasu so Bronxi kronali z zmagovitim zadetkom v 37 minuti. Po samostojni akciji je bil strelec Zajc. Do konca tekme sta obe ekipi zapravili po eno desetmetrovko. Gostje so poiskusili z vratarjem v polju a se Mordej ni več dovolil presenetiti in prve letošnje točke so zasluženo ostale doma.

Benedikt se je še enkrat več pokazal kot zahteven nasprotnik čigar igra Bronxom nikakor ne ustreza, zato je zmaga še toliko bolj sladka.