Polovični izkupiček v treh tekmah z Oplastom

Prva četrtfinalna tekma končnice za prvaka v članski konkurenci ni prinesla veselja na Škofije. Bronxi so se z gostovanja v Kobaridu vrnili s polno mrežo golov. Kljub solidni igri in številnim priložnostim so Bronxi svojo prvo priložnost za napredovanje zapravili.

Izredno razpoloženi domači vratar je dobesedno zaklenil svoja vrata in s svojimi obrambami spravljal Bronxe v obup. Domači igralci so to priložnost zgrabili z obema rokama in do vrha napolnili mrežo gostov iz Škofij. Bronxom na žalost ni pomagala niti pomoč Roka Grželja kateri je tudi zaigral na tekmi.

Priložnost za revanšo sledi že na praznični petek 8. februarja, ko se bosta ista nasprotnika pomerila še na Škofijah.

V soboto se je na dolgo pot v Kobarid odpravila naša selekcija U18. Če je naša članska ekipa negativno presenetila z visokim porazom se je nasprotno ekipa mlajših mladincev zelo izkazala. Oplastu so na domačem praketu odščipnili točko, malo pa je manjkalo, da bi se na Obalo vrnili s celotnim izkupičkom, saj so še nekaj trenutkov pred koncem tekme bili v vodstvu.

Najpomembnejša od treh tekem je bila odigrana v nedeljo na Škofijah. V derbiju prvenstva U21 sta se pomerila prvouvrščeni Oplast in prvi zasledovalec Bronx. V tekmi katere se nebi sramovala marsikatera prvoligaška ekipa, so Bronxi ohranili nedotakljivost domačega parketa.

Čeprav so gostje povedli so mladi Bronxi pokazali pravi karakter in rezultat do konca tekme preobrnili v svojo korist. Gostje so sicer še enkrat zagrozili z izenačenjem tik pred koncem srečanja vendar so domači s četrtim zadetkom razrešili vse dvome o zmagovalcu derbija.