Pomembna točka Bronxov na Ptuju

Gostovanje na Ptuju je Bronxom prineslo tudi prvo točko osvojeno izven svoje dvorane Bonifika. Remi v najstarejšem slovenskem mestu je še toliko bolj pomemben saj je bil dosežen pri zelo kakovostni ekipi, vodeni s strani vrhunskega trenerja Roberta Grdoviča. Ne gre pozabiti, da so Ptujčani v tej isti dvorani v prvem krogu letošnjega tekmovanja odigrali neodločeno s prvim favoritom prvenstva Dobovcem in tako državnemu prvaku kot edini do sedaj odvzeli dve točki.

Že v 3 minuti srečanja smo videli prvi zadetek. Za Bronxe je zadel kapetan Zajc. Žal je vodstvo Bronxov tako kot smo že vajeni kratko trajalo. Že minuto kasneje je za domače izenačil Pihler. Izjemen uvod je mogoče kazal na to, da bomo na tekmi spremljali točo zadetkov, vendar se je v nadaljevanju situacija na igrišču umirila, ustvarjene priložnosti pa so ostale neizkoriščene. Tako sta zadetka iz uvoda tekme pomenila tudi izzid polčasa.

Drugi polčas je potekal po drugačnem scenariju kot prvi. Situacija se je razživela šele po polovico igralnega časa. V 29 minuti so bili Bronxi znova v vodstvu. Lepo podajo Mordeja je v zadetek spremenil Aleksander Stanič. Tudi tokrat pa prednost rumenih ni dolgo trajala. Že v 31 minuti je znova izenačil Pihler. Do konca tekme se nato rezultat ni več spremenil.

Točka osvojena na Ptuju ni dobrodošla le iz vidika situacije na prvenstveni lestvici ampak je zelo pomembna tudi za dvig samozavesti našega moštva. Fantje v rumenem so dokazali, da lahko igrajo tudi s kakovostnimi ekipami, kar je zelo dobrodošlo pred derbijem z Vrhniko, ki nas čaka v petek v areni Bonifika.