Pomembna točka z gostovanja v Kobaridu

Čeprav smo že vsi “naveličani” remijev in čakanja na prvo prvenstveno zmago je točka z vročega gostovanja, za povrh še primorskega derbija, zagotovo pohvale vreden dosežek. Tudi tokrat so imeli rumeno modri dovolj priložnosti, da bi končno vknjižili celoten izkupiček, vendar se še enkrat več kolo sreče ni zavrtelo v našo smer. Kljub temu za nadaljevanje daje upanje dejstvo, da igra Bronxov le dobiva svojo podobo in zagotovo bo prišel tudi ta dan, ko se bodo igralci in vodstvo veselili zmage.

Prvi polčas dvoboja v Kobaridu je potekal v znamenju Bronxov. Pravih priložnosti res da ni bilo veliko, vendar so tiste, ki so bile, pripadale našim igralcem. V tem kontekstu zagotovo velja omeniti vratnico Aleksandra Staniča in izjemno priložnost Marina Mandira, ki se je znašel sam pred domačim vratarjem vendar ga ni uspel ukaniti. Tudi zato je prvi del igre končal brez zadetkov.

Začetek drugega polčasa je pripadel domačim, ki pa si izrazite priložnosti za gol niso ustvarili vse do 30 minute. Takrat pa je Mordeja iz prostega strela premagal Nejc Kovačič. Šok v vrstah rumeno modrih je prinesel še dve lepi priložnosti za Oplast, katere pa je naš vratar uspel nevtralizirati. V 35 minuti so Bronxi zaigrali z vratarjem v polju in minuto pred koncem tekme se jim je ta poteza obrestovala. Za izenačenje sta poskrbela ravno osmoljenca iz prvega polčasa. Lepo podajo Aleksandra Staniča je v gol pospravil Marin Mandir. V želji doseči prvo prvenstveno zmago so Bronxi kljub izenačenju nadaljevali z vratarjem v polju, vendar jim domače mreže ni uspelo več zadeti. Tako se je tudi drugi letošnji primorski derbi zaključil z delitvijo točk.

Pred Bronxi je zdaj kar naporno obdobje, saj že v sredo sledi tekma 1/8 finala pokala terme Olimia in gostovanje v Postojni, v petek pa v areni Bonifika gostuje Ptuj.