Pomembna zmaga Bronxov v Benediktu

Pa je padla še ena trdnjava. Dvorana v Benediktu Bronxom zadnja leta ni prinašala veliko veselja. Le ena osvojena točka je bil naš izplen do petkove tekme, ko so na obalo zasluženo odpotovale vse tri.

Domačini so na začetku tekme močno pritisnili Bronxe na njihovi polovici, priložnosti pa so si ustvarjali naši igralci. Kljub temu je Benedikt povedel iz odlično izvedenega prostega strela. Zadel je zimzeleni Klemenčič v 9 minuti.

Prejeti zadetek Bronxov ni zmedel. Najprej je po vrhunski akciji zadel Kamenčič, nato pa še Grželj in Bronxi so že vodili. V zelo agresivni igri so domači hitro izpolnili bonus petih prekrškov. Prvo priložnost je iz 10 metrov Zajc zapravil, drugo pa je Radiškovič uspešno realiziral in postavil izzid polčasa 1:3.

V drugem polčasu je po odlično izvedenem kotu Zajca Radiškovič povišal vodstvo Bronxov na tri zadetke. Sledile so minute, ko bi Bronxi domačim lahko nasuli vsaj še tri do štiri zadetke, vendar je realizacija zatajila oziroma se je izkazal domači vratar.

Kot se ponavadi rado zgodi so domači na hitro dva krat zadeli in svoj zaostanek zmanjšali na le en zadetek. Z odlično obrambo je Alen Mordej celo preprečil izenačenje. Iz protinapada pa je po samostojni akciji Grželja zadel Zajc. Domači so se še enkrat približali na zadetek razlike iz neobstoječe najstrožje kazni, vendar je Zajc s svojim drugim zadetkom pokopal vse njihove upe.

Bronxi so tako v prvenstvo vstopili z zmago na zelo težkem gostovanju, kar je lepa popotnica pred prvo domačo tekmo.