Pomembna zmaga Bronxov v Kobaridu

Drugo gostovanje v posočju se je za Bronxe končalo tako kot so si lahko le želeli. V Kobaridu so porazili domači Oplast in vknjižili prve letošnje točke. Po porazu v Tolminu se je ekipa uspela zbrati in pokazati popolnoma dugačen pristop kot pred enim tednom.

Tekma je bila zanimiva in napeta do zadnjega sodniškega piska. Prvi polčas se je končal brez zadetkov. Takoj na začetku drugega so Bronxi povedli preko Kapuna. Domači so izid izenačili v 33 minuti. Kljub priložnostim na obeh straneh se je tekma odločala čisto na koncu. Po izključitvi domačega igralca so Bronxi izkoristili prednost na igrišču in preko Kapuna še enkrat povedli. Vse to se je dogajalo le minuto pred koncem tekme.

Domači so imeli še priložnost za izenačenje vendar je niso izkoristili. Strel z desetih metrov zaradi šestega prekrška Škofijotov v izdihljajih srečanja ni našel poti v mrežo odličnega Kocjana.

Zmago so igralci posvetili tudi svojemu poškodovanemu kapetanu Alešu Šmonu, kateri se je potrudil in kljub bolečinam prišel soigralce pozdraviti pred odhodom v Kobarid.