Pomembna zmaga Bronxov v Ljubljani

Pričakovano težko srečanje polno preobratov so igralci iz obale zasluženo zmagali. Pot do treh točk je bila sila težavna zato je zmaga še toliko bolj sladka.

Srečanje so zaznamovali številni preobrati v igri, ko je ena ali druga ekipa izkoriščala napake nasprotnikov. Na koncu je domačinom le zmanjkalo časa, da bi mogoče uprizorili še en veliki povratek.

Začetek tekme je dal vedeti, da bomo spremljali odprto igro, kar je obetalo številne zadetke. Po kar nekaj zapravljenih priložnostih na obeh straneh so Bronxi na polovici polčasa le povedli. Hrvatin je prosti strel s skoraj polovice igrišča spremenil v zadetek. Šokirane domačine je kmalu kaznoval še Radiškovič, kateri je zadel po uigrani akciji iz kota.

Domačini so rezultat znižali po napaki celotne gostujoče ekipe. Vsi igralci v rumenih dresih so se ustavili misleč, da je žoga v avtu, kar je izkušeni Kurtič izkoristil in zadel praktično iz mrtvega kota.

V drugem delu se je igra še bolj razživela. Bronxi so začeli grešiti in posledica tega je bil tudi prekršek Kapuna za kazenski strel s 6 metrov katerega pa so domačini zgrešili. Kmalu so bili za to kaznovani saj so Bronxi preko Peljhana in Kapuna povedli že s tremi zadetki razlike.

Le majhna nepazljivost je bila potrebna in Vuko je rezultat znižal. Ta zadetek jim je dal dodatno energijo in odločili so se za igro z igralcem v vratih. To vlogo je odlično odigral Kurtič. Zmedeni gostje so v dveh minutah zapravili svoje vodstvo in pet minut pred koncem tekme se je le ta začela znova.

Mož odločitve je bil slaven Radiškovič. Z dvema zaporednima zadetkoma je odločil zmagovalca tekme. Bronxi so zgrešili še cel kup priložnosti, da bi napolnili mrežo domačinov kateri so seveda znova poiskusili presenetiti s Kurtičem v vratih. V drugo ta odločitev ni bila tako uspešna kot v prvo.  Kljub temu so gostje tik pred piskom sirene dobesedno podarili žogo domačinom kateri so darilo izkoristili in še enkrat zadeli.

Kako so Bronxi prišli do pomembnih točk si lahko ogledate na videoposnetku celotne tekme na tej povezavi.