Pomembna zmaga za priključek k sredini lestvice

Bronxi so petih tekmah brez zmage končno vknjižili tri točke. Zasluženo so premagali zadnjeuvrščeno Dobrepolje in svoj položaj na lestvici izboljšali za dve mesti. Sinočnja tekma zagotovo ne spada med tiste, ki se jih bomo dolgo spominjali, vendar v taki situaciji lepota igre ni najpomembnejši segment. Najbolj važne so tri krvavo potrebne točke, ki so na srečo ostale na Škofijah. Igralcem obeh ekip se je poznalo, da igrajo v krču saj je pomembnost tekme naredila svoje. V igri kjer ni manjkalo nerazumljivih napak na obeh straneh se je še najbolj izkazal mlajši del domače ekipe, saj so kar trije od štirih zadetkov bili plod akcij fantov, ki še nastopajo tudi za selekcijo U19.

Za domače vodstvo je zadel Aleksander Stanič po odlični podaji iz avta s strani soigralca Davorja Stanišiča. Na 2:0 je povišal Žiga Mrak Kneževič, kateri je zaključil kombinacijo, ki je potekala od Stanišiča, preko Cupina in na koncu Staniča. Ob koncu prvega polčasa smo videli nekaj sumljivo dosojenih in nekaj nepotrebno narejenih prekrškov na domači strani, kar je pripeljalo do dveh strelov iz desetih metrov. Prvega je Mordej obranil, v drugo pa je tudi z veliko sreče Škulj le zadel in postavil rezultat polčasa 2:1.

V drugem polčasu so imeli domači kar nekaj zrelih priložnosti, na koncu pa so si tretji zadetek dali gostje kar sami. Podajo Žiga Mraka je v lastno mrežo pospravil Đorđevič. Kmalu za tem so lepo priložnost zapravili tudi igralci Dobrepolja a je tokrat vratnica rešila rumeno modre. Tik pred koncem tekme je lepo podajo Đuriča izkoristil kapetan Lazarevič in postavil končni rezultat 4:1. V izdihljajih tekme so imeli gostje še en strel iz 10 metrov, vendar se tokrat Mordej ni pustil ugnati.

Bronxi so sicer s težavami vendar na koncu koncev le uspešno prestali najpomembnejši test prvega dela sezone zato lahko le upamo, da bodo v bodoče fantje odigrali bolj sproščeno in predvsem z manj napakami. Naslednji test bo že v torek na zaostali tekmi proti Oplastu.

Več o tekmi na povezavi:  statistika

Posnetek tekme pa je viden na tej povezavi.