Pomembne točke v boju za 5 mesto so odšle v Nazarje

Kaj se dogaja v letošnji sezoni z našim članskim moštvom najbrž ni jasno nikomur več. Skozi celo sezono ekipa kaže nesporen potencial, večino tekem prevladuje na igrišču, ustvarja si neštete priložnosti, točke pa odhajajo k našim nasprotnikom.

Tudi na tekmi z Nazarjami nismo videli nič novega. Gostje so se zaprli in prežali na protinapade. Domači so oblegali njihova vrata, katere je še enkrat več izvrstno branil njihov vratar Ortar. Le ta ni prvi pri katerem se je zdelo, da se mu je v športni dvorani na Škofijah dobesedno “strgalo”. Očitno da naša dvorana in vzdušje v njej imajo velik motivacijski vpliv na vratarje gostujočih ekip.

Že tako oslabljen kader Škofijotov je že na začetku tekme ostal še brez poškodovanega Ninkoviča. Kljub temu so domači po lepo izpeljani akciji povedli. Z lepim strelom je Osojnik pokazal, da se gostujočega vratarja le da premagati. Sledile so nove domače priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene.

Nato pa dvominutni mrk. V tako kratkem času so domači igralci namreč kar tri krat pozabili na nasprotnika, kateri so se znašli sami pred vratarjem Bronxov. Vse tri strele je vratar uspel obraniti, vendar so gostje pri tretjem poiskusu ponovno prišli do odbite žoge in jo zabili v domačo mrežo.

Do konca polčasa smo zopet spremljali domačo prevlado, katera bi lahko prinesla novo vodstvo tik pred zadnjim sodniškim žvižgom. Lep protinapad je zaključil Suhopoljac, kateri je čeprav poškodovan pomagal svoji ekipi. Stoodstotna priložnost ni dala zadetka, saj je Ortar na nemogoč način uspel nekoliko preusmeriti pot žogi, katera je namesto mreže zadela vratnico.

V drugem delu so domači začeli zares furiozno in kot velikokrat do sedaj bi morali že takrat srečanje zaključiti. Že v 23 minuti je Miha Osojnik s svojim drugim zadetkom znova povedel domače v vodstvo. Sledil je eden ključnih trenutkov tekme. Po prekršku nad Perošo so domači zasluženo dobili najstrožjo kazen. Osojnik je sprožil a ni uspel zadeti. Čudežni Ortar je znova nekoliko preusmeril žogo, da se je ta še drugič od vratnice odbila v polje.

Kazen s strani gostov je sledila hitro. Njihov najboljši strelec Metulj je namreč rezultat izenačil. Kot, da to ne bi bilo dovolj, je sledila še izključitev Šmona. Le ta je ob padcu misleč, da bo sodnik piskal prekršek nad njim žogo prijel z rokama in doživel grdo presenečenje v obliki izključitve. Gostje prednosti igralca več niso uspeli izkoristiti.
Bronxi se seveda niso vdali. Nadaljevali so napadalno igro, katera je tudi gostom puščala vedno več prostora za nevarne protinapade. Vratar Ortar je imel še nekaj neverjetnih intervencij. Še enkrat pa je bil popolnoma nemočen a tudi dovolj srečen, da mu ni bilo potrebno po žogo v mrežo. Lepo domačo kombinacijo je zaključil Hrvatin s strelom v: vratnico seveda.

Ko so gostje že pogledovali proti semaforju zadovoljni z osvojeno točko pa smo vsi prisotni v dvorani doživeli še en šok. Hrvatin je za dres nekoliko pocukal igralca na polovici gostov, ko je ta že zdavnaj oddal žogo in ni sodeloval v nobeni njihovi kombinaciji. Sodnik je to videl in piskal šesti domači prekršek le pol minute pred koncem tekme, Hrvatina pa nagradil z drugim rumenim kartonom in izključitvijo. Ne moremo oporekati sodniški odločitvi, da je bila nepravilna a žal naša ekipa nima te sreče, da bi njej kdaj kaj takega piskali, pa je bilo mnogo bolj očitnih priložnosti v tem prvenstvu za tako dejanje več kot dovolj.

Seveda kralj strelcev Metulj ni zadel vratnico ampak domačo mrežo in pustil Bronxom še 30 sekund, da so nekaj poiskusili z vratarjem v polju. Časa je bilo seveda premalo, da bi uspeli kaj storiti in gostje so se veselili najbrž nenadejanih točk.

Razočaranje v domačem taboru je bilo veliko. Vikend bo najbrž prinesel številna razmišljanja kako naprej. V vsem slabem pa je tudi nekaj dobrega. Mladi Zajc je prvič preiskusil vzdušje prvoligaške tekme in če ga trema ne bi nekoliko preveč zdelala bi lahko tisti večer še marsikaj pokazal. Lanski mladinec Peroša pa je že imel zelo solidno minutažo katero je tudi spodobno izkoristil. Na klopi je bil tudi talentirani domači vratar Tedeško. Veseli tudi navijanje skupine navijačev sestavljene iz fantov iz Škofij, kateri so se kljub težkim časom ali pa ravno zato odločili, da s svojimi grli in bobnom podprejo domačo ekipo. Tudi to je znak, da na Obali niso še obupali nad trenutnim stanjem.

Na tekmi je bil prisoten tudi novinar Drago Perko čigar prispevek, fotografije in video posnetke si lahko ogledate na tej povezavi.