Popolna nedelja za Bronxe. Tri tekme tri zmage.

Tudi ta konec tedna se je v dvoranah po celi Sloveniji predstavilo vseh sedem selekcij KMN Bronx Škofije.

Že v petek so se člani dobro upirali favoriziranemu državnemu prvaku iz Maribora. Žal vloženi trud ni prinesel točkovnega izkupička.

V soboto zjutraj se je v Litijo odpravila selekcija U13. Izredno pomlajena ekipa sestavljena predvsem iz igralcev letnikov 2005 in 2006 je dosegla polovični izkupiček. Visoko so premagali Olimpijo nato pa klonili proti močni ekipi Extrem A.

Popoldan se je iskrilo v ŠD Burja na Škofijah. V derbiju obalne veteranske lige sta se pomerila Bronx in Luka Koper. Po odličnem prvem polčasu so Bronxi vodili z dve proti nič, vendar so igralci Luke do konca srečanja uspeli narediti preobrat in zmagati s tri proti dve.

Takoj po končani tekmi veteranov so na parket dvorane na Škofijah stopili kadeti ekip Bronx in Oplast. Pričakovano je slavila gostujoča ekipa.

Nedelja pa je prinesla popolen izkupiček za vse tri nastopajoče ekipe Bronxa. V zgodnjih jutranjih urah, je druga članska ekipa, ki tekmuje v 3. SFL Koper visoko premagala ekipo A.S.C.I. z 9 proti 4.

Sledil je derbi lige U15 v katerem sta se soočili vodilni ekipi Bronxa in Kixa iz Ajdovščine. Številni obiskovalci so lahko uživali v odlični predstavi obeh ekip. Bronxi so že v prvem polčasu povedli za tri zadetke vendar v zadnji minuti prednost skoraj zapravili. Polčas je bil 4 – 3 za Bronx. V drugem delu so se rumeno modri razleteli po igrišču in deklasirali tekmeca z visokih 12 proti 5. S tem so fantje nakazali kandidaturo za visoka mesta v letošnjem tekmovanju.

Še najbolj presenetljiva novica pa je prišla zvečer iz Tolmina. Selekcija U19, ki slasti zmage ni okusila že skoraj tri leta je uspela razbiti tudi ta urok. Zmaga v Tolminu je vredna več kot le tri točke. Je velika nagrada za fante, ki kljub slabim rezultatom vztrajajo in pridno trenirajo. Je dokaz, da se z delom zadeve le lahko spremenijo in obenem dokaz trenerskemu dvojcu Vajič – Blaževič, da tudi njihov trud ni zaman.

Fotografije so s tekme U15 na Škofijah.