Poraz članov maščevali mladi

Ta konec tedna je bil v znamenju številnih tekem v športni dvorani Burja na Škofijah. Posebej pa izstopa dejstvo, da so v treh dneh kar trikrat na Škofijah gostovali igralci iz Kobarida. Pred dvemi leti se je enako zgodilo tudi Bronxom, ko so spoznavali lepote doline Soče od petka do nedelje.

Serijo dvobojev Bronx – Oplast so v petek odprli člani. V zanimivi in dokaj izenačeni tekmi so na koncu zmagali gostje, ki so veljali za favorita že pred tekmo. Povedli so sicer domači in prvi polčas uspešno držali rezultatsko izenačenost, vendar so v drugem delu gostje pokazali več in odnesli točke v Kobarid.

To so bile tudi zadnje točke, ki so jih Oplastovci ta vikend odpeljali s sabo. V naslednjih dveh tekmah niso imeli toliko sreče oziroma Škofijoti niso dovolili, da jim točke izmuznejo iz rok. V soboto so se udarili igralci selekcij U13. Bronxi so najprej premagali Kix, nato pa še že prej omenjeni Kobarid. S tema zmagama so postali tudi resni kandidati za napredovanje v končnico za državnega prvaka.

V nedeljo se je enak dvoboj zgodil tudi med selekcijama U15. Tudi tokrat so Bronxi dosegli tri zadetke, Oplastovci pa le enega. Oslabljena domača ekipa je bila vseeno dovolj močna, da je na igrišču opravičila visoko drugo mesto na prvenstveni lestvici. Ta selekcija Bronxov ima sodelovanje v končnici za prvaka že zagotovljeno.