Poraz, ki ohranja upanje za napredovanje

Napoved, da se na tekmah na izpadanje zna zgoditi, da kakovostna razlika med Litijo in Bronxi le ne bo taka kot se je zdela med prvenstvom se je uresničila. Bronxi so namreč bili domačinom enakovreden tekmec in kaj lahko bi se tekma zasukala tudi drugače. Na koncu pa je zmaga le ostala doma. Litija vodi v zmagah 1-0, vendar po včeraj videnem zagotovo še ni napredovala v polfinale.

Bolje so tekmo odprli Litijani. Že v 4 minuti jih je v vodstvo povedel Kazič. Zgodnji zadetek Bronxov ni zmedel. Nadaljevali so pogumno in prevladovali na igrišču. Nagrada za tako igro sta bila kar dva zadetka. Najprej je Bojkić rezultat izenačil v 13 minuti, nato pa je v 16 minuti zadel še Kolar in povedel rumeno modre v vodstvo. Velika Škoda je, da le to ni zdržalo vsaj do polčasa, saj je dve minuti kasneje za domače izenačil Ručna.

V drugi polčas so Bronxi vstopili še bolj motivirano zavedajoč se dejstva, da je domačin ta večer še kako ranjljiv in premagljiv. V tem obdobju so si pripravili nekaj izjemnih priložnosti, še najbolj pa gre obžalovati dva primera, ko so se kar trije Bronxi znašli v protinapadu proti le enemu domačemu igralcu, vendar zadetka niso dosegli. Ni potrebno ponavljati kaj se običajno zgodi v takih primerih. Le 5 minut pred koncem tekme je zadel najboljši igralec Litije Gašper Vrhovec in kaznoval neučinkovitost Bronxov. Ker je do konca tekme ostalo zelo malo časa so Bronxi takoj poiskusili z vratarjem v polju. Tudi to pot so si ustvarili dve lepi priložnosti za izenačenje vendar žoga kar ni hotela v gol. V zadnji minuti srečanja so to domači izkoristili in dosegli še dva zadetka za navidez suvereno zmago, ki pa to zagotovo ni bila. Kot že rečeno bi tokrat lahko zmagala tako ena kot druga ekipa. Več koncentracije in sreče so tokrat imeli domači in zato zasluženo zmagali.

Kljub porazu sinočnja igra Bronxov kaže, da v tem prvenstvu le niso še rekli zadnje besede. Sledi povratna tekma pred domačim občinstvom in prepričani smo, da bodo fantje storili vse, da to ne bo njihova zadnja tekma v tem prvenstvu in, da se še enkrat vrnejo v Litijo na odločilno tretjo tekmo tega obračuna.