Posebno obvestilo NZS in ukrepi FC Bronx zvezi s trenutno zdravstveno situacijo

Spoštovani igralci, starši in obiskovalci tekem FC Bronx Škofije,

Kot odgovorno vodstvo kluba moramo upoštevati ukrepe državnih organov v povezavi s situacijo povzročeno s pojavom tako imenovanega koronavirusa (SARS-CoV-2).

Najprej povzemamo odločitve, ki jih je sprejela Nogometna zveza Slovenije v nadaljevanju pa tudi ukrepe v samem klubu.

Svet za nacionalno varnost je na seji dne 09.03.2020 sprejel ukrepe za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom, ki se nanašajo tudi na javne prireditve, kjer se pričakuje več kot 500 gledalcev na odprtem prostoru in več kot 100 gledalcev v zaprtih prostorih. Odredba o prepovedi zbiranja na javnih prireditvah je že stopila v veljavo. Zato se je NZS odločila, da uvede predlagane ukrepe tudi na vseh tekmah v svoji organizaciji, saj na ta način dajemo prednost odgovornemu ukrepanju v želji po zaščiti najbolj izpostavljenih skupin.

UKREP NZS:

Vse tekme pod organizacijo Nogometne zveze Slovenije bodo tako odigrane brez gledalcev. To pomeni, da se tudi vse tekme v futsal tekmovanjih v vseh starostnih kategorijah igrajo brez prisotnosti gledalcev. Prav tako NZS svetuje klubom, da v znak opozarjanja na ukrepe za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom izpustijo protokol rokovanja pred tekmo.

Ukrep velja do preklica.

UKREPI FC BRONX:

– Vsi treningi vseh selekcij potekajo po urnikih

– Vse tekme se igrajo po tekmovalnem razporedu

– Vse tekme vseh selekcij se do nadalnjega izvajajo brez prisotnosti gledalcev

– Prva domača tekma brez gledalcev je v soboto 14.03.2020. U17 Bronx – Extrem.

– V času trajanja prepovedi bo FC Bronx zagotovil video prenos v živo  vseh domačih tekem v vseh starostnih kategorijah na Facebook strani FC Bronx

– Vse deležnike naprošamo, da se držijo splošno znanih navodil glede zmanjšanja možnosti okužbe (v prilogi) predvsem pa izpostavljamo:

– Redno in temeljito umivanje rok z milom in toplo vodo

– Upoštevanje pravila higiene kašlja

– Osebna odgovornost do drugih. Se pravi, če kažete kakršne koli znake prehlada ali kakršne koli viroze raje ostanite kakšen dan doma.

– Pijačo za na treninge naj si zagotovi vsak sam. Do preklica je ukinjena skupna pijača

– Pijačo na tekmah bo zagotovil klub v originalno zapakirani embalaži za vsakega igralca posamezno.

– Bodimo pozitivni, vendar tudi odgovorni in preventivni

IO KMN Bronx Škofije