Poslastica za zaključek rednega dela prvenstva

Bronxi, ki so zagotovo najprijetnejše presenečenje letošnjega državnega futsal prvenstva si ne bi mogli želeti lepšega zaključka rednega dela sezone. V zadnjem krogu namreč gostijo Dobovec, vodilno ekipo lige, aktualnega državnega prvaka in udeleženca zaključnega turnirja UEFA lige prvakov. Sama tekma sicer ne bo imela velikega vpliva na končno uvrstitev obeh ekip pred play off-om, kar pa ne pomeni, da zaradi tega ne bo zanimiva. Čeprav je jasno, da bo Dobovec v končnico vstopil s prvega mesta in, da se bodo Bronxi v 1/4 finalu pomerili z ekipo Tomaž Šic bar iz Ljutomera imata tekmeca več kot dovolj razlogov, da slovenski javnosti prikažeta vrhunsko futsal predstavo.

Dejstvo, da je Dobovec zmagal na prav vseh sedemnajstih do sedaj odigranih tekmah v prvenstvu nedvomno pove, da so črno beli veliki favoriti tudi na tekmi na Škofijah. Dodatna motivacija igralcem trenerja Morine bo zagotovo želja, da redni del zaključijo brez izgubljene točke, kar bi bil svojevrsten rekord, za kar pa nujno potrebujejo zmago v dvorani Burja. Zato smo lahko prepričani, da bodo gostje zagotovo nastopili z vsemi razpoložljivimi zvezdniki.

V domačem taboru so načrte za prvi del sezone že dosegli zato se v boj z renomiranim nasprotnikom lahko spustijo brez kakršnega koli pritiska. Škoda je, da rumeno modri tudi tokrat ne bodo zaigrali v popolni postavi, saj so poškodbe kot nič koliko krat v tej sezoni onemogočile tako željeni nastop kar nekaj igralcem. Zaenkrat je namreč jasno, da bodo Bronxi v srečanje vstopili brez Kolarja, Klinca in Mrak Kneževiča. Ker pa so naši fantje že vajeni kadrovske podhranjenosti smo lahko prepričani, da bodo tudi tokrat ne glede na sestavo ekipe dali vse od sebe in nudili najboljši možni odpor izjemnemu nasprotniku.

Napoved 18 kroga 1. SFL je dosegljiva na tej povezavi.

Prenos tekme v živo si lahko ogledate na Youtube kanalu: fcbronx1987 oziroma na tej povezavi.