Postopno sproščanje omejitev za izvajanje športnih dejavnosti

Z današnjim dnem je stopila v veljavo odredba vlade republike Slovenije o sprostitvi nekaterih omejitev v zvezi z izvajanjem športne dejavnosti, tudi za registrirane športnike in organizirano vadbo. Čeprav se vsi veselimo dejstva, da se počasi vračamo v “normalno” življenje tudi na področju športa, današnja sprememba, ki si jo lahko preberete tukaj, še ne prinaša pravih možnosti, da bi se vadba v kolektivnih športih lahko izvajala nemoteno.

Pomembno je namreč vedeti, da je poleg že znanih ukrepov za zajezitev širjenja zloglasnega korona virusa tudi v novi odredbi še vedno v veljavi dejstvo, da je pri vadbi prepovedan telesni stik oziroma, da morajo vadeči ves čas vadbe med sabo ohranjati razdaljo najmanj 2 metrov. Vse zahteve povezane z vadbo so na tej povezavi. Po zapisanem je jasno, da bo potrebno počakati vsaj še 14 dni, ko bo vlada RS znova ocenila situacijo glede stanja okuženosti prebivalstva in v kolikor bo le ta še naprej zadovoljiva, morebiti sprejela še dodatne ukrepe, ki bodo dejansko dovoljevali tako vadbo kot je za kolektivne športe primerna.

Pomembna navodila pričakujemo tudi s strani Mestne občine Koper, Olimpijskega komiteja Slovenije in Nogometne zveze Slovenije, zato bomo v FC Bronx še nadalje budno spremljali dogajanje na tem področju. Čeprav so uradna futsal tekmovanja za sezono 2019/2020 zaključena, imamo v klubu tako kot vsako leto za naslednje mesece pripravljenih še mnogo aktivnosti, katere bomo začeli izvajati takoj, ko bo to situacija dovoljevala. Pripravljamo pa tudi scenarij za vadbo v razmerah kot so danes stopile v veljavo, zato člani našega kluba lahko v kratkem pričakujejo vabilo na treninge tudi pod temi “posebnimi” pogoji.