Predsednika obeh klubov sta javnosti posredovala skupno izjavo pred tekmo Bronx – Izola

Bliža se še en obalni derbi tradicionalnih tekmecev Bronxa in Izole.  Kluba, sicer velika rivala na športnem igrišču gojita zelo korektne medsebojne odnose na nivoju sodelovanja uprav. Le ti se niso skrhali niti ob številnih prestopih igralcev iz enega v drugi klub in obratno. Zaradi tega je zelo izražena skupna želja, da bi priložnost, ki se nam ponuja z nastopom na velikem prizorišču pred številnim občinstvom in prisotnimi televizijskimi kamerami izkoristili za pozitivno promocijo futsala in obeh sodelujočih klubov.

S tekmo želimo dokazati, da je futsal na obali uveljavljen, da premoremo veliko kakovostnih igralcev, izobražene trenerje, marljive uprave klubov  in številne gledalce. Le tako bosta oba kluba preživela te težke čase in omogočila ljubiteljem športa še številne derbije, brez katerih bi ta šport v celoti veliko izgubil.

Pozivamo gledalce, da se tekme udeležijo v čim večjem številu. Bronx in Izola si zaslužijo rekordnega obiska. Obenem vas pozivamo, da se vzdržite vseh dejanj, ki bi pokvarila pričakovani spektakel. Naj bo zmagovalec na tribunah tisti, ki bo glasnejši in ne tisti, ki mu ni do futsala in športa.

Igralci in trenerji naj se borijo po svojih najboljših močeh, vendar naj spoštujejo svojega nasprotnika in uradne osebe. Oni morajo prvi pokazati, da tekmujejo po načelih fair play-a. Zmagal bo najbrž boljši, morda tudi srečnejši vsekakor pa ta tekma ni edina v prvenstvu in priložnosti za revanšo bo še veliko.

Jemljimo šport kot zabavo in priložnost za druženje, saj se bomo že naslednji dan znova srečevali v šoli, službi ali na pijači v priljubljenem lokalu ne glede na to od kje prihajamo.

 

Vsem udeležencev želiva obilo športnih užitkov na tekmi.

 

 

Stanič Željko                                                                                            Miličič Kristina