Prenovljena domača ekipa se je z favoriziranim Dobovcem spustila v odprt boj in na koncu zasluženo osvojila prvo točko v tem letu.

Po dokaj medlih predstavah v prijateljskih srečanjih so Bronxi tokrat pokazali popolnoma drugačen obraz. Vse v dvorani so presenetili z za njih nenavadno strpno igro, kjer so veliko pozornosti posvetili tudi obrambnim nalogam. Na ta način so onemogočili kombinatorno igro Dobovca, kar je slednjim najbrž prekrižalo načrte skovane pred tekmo. Po začetnem otipavanju so imeli domači prvo zares zrelo priložnost preko Miheliča kateri čeprav popolnoma sam ni uspel ukaniti gostujočega vratarja. Tudi gostje so vedno bolj pritiskali vendar so bile vse njihove obetavne akcije plen izvrstnega domačega vrataja Tedeška, kateri jim je dal vedeti, da bo to še en njegov večer, v katerih so gledalci na Škofijah do sedaj že nekajkrat uživali. Največ težav je domači obrambi povzročal neugodni Adrinjek, vendar k sreči njegovi soigralci tokrat niso bili tako razpoloženi. Proti koncu polčasa so gostje svoj pritisk stopnjevali, kar je tudi domačim prinašalo vedno več prostora za protinapade. V zadnji minuti prvega dela srečanja je zelo agilni novinec v domačih vrstah Šmon izpeljal čudovito akcijo. Najprej je gostujočem igralcu odvzel žogo pretekel več kot polovico igrišča in, ko sta ga stisnila dva obrambna igralca prefinjeno zadel med nogama gostujočega vratarja. Akcija je dvignila publiko na noge, domačim igralcem pa dala dodatno motivacijo za nastop v drugem polčasu. Potrebno je povdariti, da sta ekipi prvi polčas odigrali zelo športno saj so gostje naredili dva domači pa skoraj neverjetno niti enega prekrška.

V drugem polčasu je igra potekala po podobnem scenariju kot v prvem. Gostje so pletli mrežo okoli domačih vrat. Bronxova obramba je bila še vedno trdna, kar pa je spregledala je suvereno rešil domači vratar. Za piko na i je tako kot lani proti Litiji dosegel še drugi zadetek za svojo ekipo. Žogo je sam povedel proti sredini igrišča in, ko je v kazenskem prostoru videl Brusa jo je prefinjeno dvignil po zraku, kar je tako zmedlo gostjoča vratarja in igralca, da sta jo oba zgrešila in domači so povedli z dvemi zadetki razlike. Bolj, ko se je srečanje bližalo koncu bolj so gostje pritiskali, vendar njihov trud ni in ni obrodil sadov, zato so se že kakih sedem minut pred koncem tekme odločili za rizično igro z vratajem v polju. Že njihov prvi tak poiskus je pokazal na kar nekaj lukenj v domači obrambi. Bronxi so se proti nič kaj posebni igri gostov zelo slabo postavljali in jim kmalu omogočili znižanje na zadetek razlike. Spremembe v domači ekipi so prinesle precej boljšo postavitev v fazi obrambe, kar je v nekaj minutah pripeljalo do vsaj petih odvzetih žog od katerih niti ena ni zadela praznih gostujočih vrat. Kazen je sledila v predzadnji minuti srečanja, ko so novo napako v domači obrambi gostje le izkoristili in rezultat poravnali. Tik pred zadnjim piskom sirene smo bili priča še eni bravurozni obrambi domačega vratarja in izid je ostal nespremenjen.

Kot ponavadi je bilo tudi tokrat srečanje med Bronxom in Dobovcem izenačeno in zanimivo. Razlika glede na status ekip na prvenstveni lestvici skoraj da ni bila vidna, zato je točka najbrž pravična nagrada za obe ekipi. Obe sicer lahko objokujeta zapravljene priložnosti in storjene napake, dejstvo pa je, da bi domači morali mnogo bolje reagirati na gostujočo igro z vratajem v polju.

Zanimiv in za Bronxe zares nenavaden podatek je tudi, da so na celi tekmi naredili samo en prekršek in še tega v 39 minuti. Le upamo lahko, da je to posledica sprememb v igri in zrelejšega razmišljanja igralcev, ne pa napoved kakšne bolj bojažljive igre. Priprave na play out se bodo nadaljevale v petek v Tolminu, kjer bodo Bronxi skušali dokazovati dobro formo proti domačem Puntarju

1. SFL 2009/2010 – 14. KROG

KMN TOMI PRESS BRONX : KMN DOBOVEC    2:2    (1:0)

Odigrano na Škofijah, dne 12.02.10 ob 20.30. Športna dvorana Burja. Gledalcev 100. Sodniki: ŠIVIC BORUT (prvi), LUMPERT BOJAN (drugi),  delegat: KOKALJ STANE.

Strelci: 1:0 Šmon (20), 2:0 Tedeško Jaka (25) 1:2 Repinc (35), 2:2 Stres (39).

Rumeni kartoni: Kugler (Dobovec) 

Rdeči kartoni:  Ni bilo

Akumulirani prekrški: 1. polčas 0:2, 2. polčas: 1:5

KMN TOMI PRESS BRONX:  Tedeško Jaka, Brozina, Brus, Vajič, Mihelič, Berisha, Zeko, Ramič, Šmon, Kamenčič, Tedeško Jani, Povh.

KMN DOBOVEC: Mordej, Kroflič, Adrinjek, Marot, Kugler, Bračun, Repinc, Hrovatič, Stres, Verhovšek, Poredski

Igralec tekme: Šmon Aleš (Bronx)
Igralec nasprotne ekipe:  Adrinjek Milan (Dobovec)
Vratar tekme: Tedeško Jaka (Bronx)

Fotogalerija>