Pričakovan poraz v Kobaridu

Petek 13 Bronxom ni prinesel nič dobrega. Že tako se je vedelo, da bo na pot v Kobarid odpotovala precej oslabljena ekipa, katera pa je zadnji dan ostala še brez nekaj igralcev.

Šmon in Hrvatin sta morala odslužiti parna rumena kartona. Suhopljčeva poškodba se je po tekmi z Nazarjami obnovila tako, da tudi on ni mogel pomagati soigralcem. Na dan tekme je zbolel še novoregistrirani mladi Pohlen. Kapetan Franetič pa je imel neodložljive obveznosti službene narave. Ninkovič se je sicer poiskusil ogrevati a je kmalu ugotovil, da ne bo mogel igrati.

Temu primerno so celotno breme na svoja pleča prevzeli vratar Katulič, Osojnik, Grželj, Kapun in Mirkovič. Povdariti je treba, da sta jim izredno dobro pomagala mlada Peroša in Zajc, katera sta na tej tekmi dobila veliko igralnih minut in jih izkoristila na najboljši način. Jaka Tedeško je bil na klopi v vlogi rezervnega vratarja ali pa tudi igralca, če bi prišlo še do kakšne nepredvidene situacije.

Čeprav maloštevilni so Bronxi med igro dokazovali, da se ne mislijo predati brez boja. Enakopravno so se kosali z domačini in do prejetega zadetka imeli celo več od igre in bolj zrele priložnosti za zadetek. Dokaz, da so gostje povzročali domačinom nemalo skrbi so bili tudi številni prekrški s katerimi so morali igralci Oplasta zaustavljati nevarne gostujoče napade.

V osmi minuti pa so domači le povedli. Odbito žogo je v mrežo pospravil Jure Uršič. Kmalu bi svoje vodstvo lahko še povišali vendar se je lepa priložnost iztekla s strelom v vratnico. Do konca polčasa smo spremljali boljšo igro gostujoče ekipe, katera kot že mnogokrat letos ni rezultirala z zadetkom. Zelo razpoložen je bil domači vratar, kateri je obranil številne zelo nevarne strele igralcev z obale. Med drugim tudi strel Kapuna, ko se je ta znašel popolnoma sam pred njim.

Taka priložnost se je Bronxom do konca tekme ponudila še štiri krat. Vsakič je Baloh na neverjeten način uspel svojo mrežo ohraniti nedotaknjeno. Poleg vratnice Osojnika sta iz oči v oči z domačim vratarjem prišla po dva krat Zajc in Peroša. Kdor ne zadane iz takih priložnosti doživi ponavadi kazen in tudi Bronxi se ji niso uspeli izogniti. Domači so svoje priložnosti izkoristili in povedli s tremi zadetki razlike.

S tem tekma še ni bila zaključena saj je mladi Zajc s svojim prvim prvoligaškim zadetkom vrnil Bronxe v igro. Takrat so imeli domači že pet prekrškov vendar šestega do konca tekme niso naredili oziroma jim sodnika nista piskala. Zato pa sta Bronxom v nekaj minutah napiskala kar štiri zapovrstjo in brez nobene slabe vesti še šestega. Neuspešno je z desetih metrov piskusil Rosič.

Ker kljub priložnostim zadetka niso dosegli in, ker je bilo očitno, da do šestega prekrška za goste na tej tekmi ne bo prišlo so se Bronxi odločili še za igro z Osojnikom na vratih. Tudi to ni prineslo rezultata, saj so bili igralci v rumenem preveč utrujeni, da bi lahko naredili kaj več. Oplast je izkoristil nezbranost v gostujočih vrstah in v zadnjih trenutkih tekme zadel v prazna vrata s streli čez celo igrišče.

Pričakovano in zasluženo so točke osvojili domači igralci, kateri so tako ostali v boju za vrh lestvice. Bronxi so se srčno borili in bili večji del tekme enakovreden tekmec. Le premajhno število igralcev in posledično utrujenost tistih, ki so nastopili so prevagnili tehtnico na domačo stran. Veseli pristop Bronxov, ki so zaigrali na čelu z mladincema, ki sta se zelo izkazala in na naslednjih tekmah, ko bo ekipa popolna lahko pričakujemo tudi kaj več od le všečne igre. Tudi rezultat bo moral enkrat priti v kolikor bodo igralci nadaljevali igrati tako kot v Kobaridu.