Pričenja se 1 futsal liga. Bronxi v goste na Vrhniko

V petek se pričenja nova sezona v 1 slovenski ligi. Bronxom je žreb za začetek namenil gostovanje na Vrhniki. To je obenem najbližje gostovanje naše ekipe v tej sezoni. Tekmeca sta se pred kratkim srečala na pripravljalnem turnirju, kar pa v rezultatskem smislu nima velikega pomena, saj so prvenstvene tekme vse nekaj drugega kot prijateljski dvoboji. Na resnih tekmah so Bronxi do sedaj prepričljivo slavili in lepo bi bilo tradicijo nadaljevati.

Seveda bo to vedno težje, saj Siliko, kot se imenuje ekipa iz Vrhnike, ni več novinec na slovenski futsal sceni. Vodena z legendarnim Miletom Simeunovičem iz leta v leto predstavlja trši oreh za vse svoje nasprotnike.

Težko je tudi opredeliti pričakovanja do naše ekipe. Žal so se v našo sredino prikradle številne poškodbe tako, da težko napovemo sestavo ekipe za jutrišnjo tekmo. Znano je, da sta boljšim finančnim pogojem naproti odšla David Mataja in Jure Kordiš. Nadomestila sta jih dva mlada igralca iz obalno kraškega območja: Nik Kovačič iz Sežane in Jan Palčič; domačin iz Škofij. Ostali novinci v članski ekipi so naši mladinci in kadeti.

Ne dvomimo, da bodo naši fantje stisnili zobe in dali vse od sebe, če ne drugo zaradi svojega trenerja Mareta Hrvatina. Slednji je besen kot ris, ker zaradi poškodbe na tekmi ne bo mogel nastopiti. Obenem pa je naš coach “obremenjen” s sladkim pričakovanjem svoje-ga prvorojenca-ke. Točke iz Vrhnike bi mu zagotovo vsaj malo olajšale muke.

Več o uvodnem krogu 1. SFL si lahko preberete na povezavi