Pričenja se futsal prvenstvo za mlajše selekcije

Po članskem se za Bronxe z nedeljskim mladinskim derbijem med Bronxi in Vrhniko pričenja sezona tudi za mlajše selekcije. Zadnji sezoni sta bili na področju tekmovanja mladih za Škofijote  dobesedno sanjski. Lanskemu naslovu državnega prvaka selekcije U15 smo letos dodali še dva in sicer za selekciji U13 in U17. Zadnja sezona je bila uspešna tudi za ostali naši mlajši selekciji saj sta se tako U15 kot U19 do konca borili za najvišja mesta. Zagotovo lahko izrečemo iskrene pohvale vsem našim igralcem, trenerjem, vodstvu kluba, staršem in predvsem fantastičnim navijačem za vse kar je našim fantom uspelo storiti.

Tudi po končani uradni sezoni se niz uspehov ni zaključil. Sledil je namreč projekt Futsal life, ki je igralcem vseh starosti omogočil vrhunske pogoje za delo, druženje in zabavo in s tem podaljšal sezono še za dober mesec dni.

Letos smo mednarodni Futsal cup v Zagrebu obiskali kar s tremi selekcijami. Naši mladinci so dosegli izjemen uspeh in osvojili 1 mesto. Le malo sreče (penali) je zmanjkalo, da bi enak podvig uspel tudi selekcijama U15 in U17.

Sledil je 2. Summer futsal fest na Škofijah, kjer je naš klub nastopil v kar sedmih starostnih kategorijah in poleg zmag na turnirjih selekcij U13, U15, U17 in U19 osvojil tudi veliki prehodni pokal za najuspešnejši klub med vsemi sodelujočimi na turnirjih mlajših selekcij.

Za zaključek sezone 2018/19 pa smo se s selekcijami U13 U15 in U17 udeležili tri dnevnega turnirja v Novem Vinodolskem. V znanem hrvaškem letovišču smo bili priča čudovitemu vzdušju, kjer so se skozi tekme, kopanje, zabavo fantje še bolj povezali. Tudi to pot smo evropski konkurenci pokazali in dokazali, da je naše znanje igranja futsala na visokem nivoju. Tokrat se je najbolj izkazala naša najmlajša selekcija, ki je suvereno osvojila turnir v svoji starostni kategoriji.

Po krajšem počitku so prvi s pripravami štartali kadeti in mladinci. Po delu opravljenem na Škofijah so se tudi letos odpravili na štiri dnevne priprave v terme Olimia. V vrhunskih pogojih za delo in druženje so opravili nekaj odličnih treningov in odigrali po tri tekme z zelo močnimi nasprotniki.

Na zadnje nas je zelo razveselilo povabilo ukrajinskih organizatorjev na Istra masters camp v Poreču, kjer smo se imeli možnost pomeriti s kadetsko ekipo SC Sokil katero smo tudi prepričljivo premagali. Povabilo iz nam oddaljene dežele dokazuje, da naše uspešno delo ni ostalo očem skrito in, da ga prepoznava tudi mednarodna javnost in predvsem stroka.

Med tem časom se je marsikaj dogajalo tudi na ostalih področjih. Izobrazili smo tri nove futsal trenerje, vsem, ki so ta naziv že imeli pa omogočili dodatno izobraževanje. Za igralce vseh naših selekcij smo organizirali zdravniške preglede.  Naši člani obiskujejo osnovne šole in otrokom predstavljajo njim zelo zanimivo športno panogo.

Kljub številnim uspehom v zadnjih sezonah želje po novih v klubu ni zmanjkalo. Letošnja sezona, ki je ena izmed tistih prehodnih bo še posebej zahtevna in zanimiva. Veliko število igralcev je namreč prestopilo v starejše selekcije v katerih pa bodo lahko nastopali naslednji dve leti. To pomeni, da bo v prvi fazi potrebno štartati praktično iz ničle in postopno doseči nivo, ki bo omogočal tudi doseganje novih vrhunskih rezultatov. Le ti pa pri Bronxih niso edino merilo uspešnosti. najbolj pomembno je, da fantje nadaljujejo svojo razvojno pot v urejenem okolju in, da ostanejo takšni kot so se pravi veseli, zabavni pa tudi navihani. Potem bodo tudi rezultati zagotovo prišli.

Vsem štirim našim mlajšim selekcijam želimo srečno in uspešno sezono 2019/2020. Prepričani smo, da bo naslednjo pomlad zopet veliko razlogov za veselje in proslavljanje.