Pričenja se jubilejna 25 sezona 1. SFL

S tekmo Bronx Škofije – Oplast Kobarid se danes na Škofijah pričenja že 25 sezona v 1 slovenski futsal ligi. Bronxi so v njej sodelovali že v premierni izvedbi pred 25 leti in so tako ena izmed redkih ekip z dolgoletno tradicijo, ki so stalnica v tem tekmovanju. V teh 25 letih smo doživeli marsikaj, zagotovo pa posebno mesto pripada dogodkom kot je zmaga članov v pokalnem tekmovanju, nepozabni derbi Bronx – Izola, ko se je v dvorani Bonifika zbralo 2000 gledalcev in trije naslovi državnih prvakov v mlajših kategorijah: U13, U15 in U17.

Ravno mladi igralci iz lastne šole in bližnje okolice so tisto na kar pri Bronxih stavimo tudi v bodoče zato ne preseneča, da je povprečna starost ekipe, ki bo nastopala v 1. SFL nekaj manj kot 23 let. V klubu smo prepričani, da bo mladost ob pomoči nekaj izkušenih posameznikov na dolgi rok prinesla nove uspehe.

Prvi krog jubilejne sezone prinaša tradicionalni in na žalost še edini preostali primorski derbi v 1. SFL. Če smo pred leti lahko rekli, da je futsal v popolni dominaciji primorskih ekip, žal danes dejstva kažejo drugače. Gostje iz Kobarida so vsaj na tej tekmi zagotovo v vlogi favorita, saj se je že tako iskušeni in uigrani ekipi priključilo še nekaj povratnikov iz tujine in nekaterih slovenskih klubov. Kljub temu lahko tako kot vedno pričakujemo zanimivo in borbeno srečanje. Za domačo ekipo vemo, da bo dala vse od sebe, šele po tekmi pa bomo vedeli za kakšen izkupiček bo to zadoščalo. Zagotovo pa bo našim fantom lažje, če bodo začutili podporo s tribune dvorane Burja, zato nikakor ne zamudite nocojšnje tekme in pridite podpreti rumeno modre.