Pričenja se serija tekem med Bronxi in Dobovcem

Meseca april in maj bosta zaznamovana z dvoboji med Bronxi in Dobovcem. Poleg tekem 1/2 finala državnega prvenstva se bosta namreč moštvi pomerili tudi v 1/4 finalu slovenskega futsal pokala. Tako bomo lahko spremljali najmanj 4 in največ 6 srečanj med tema dvema tekmecema. Medtem, ko se v pokalu igra samo ena tekma (23 aprila na Škofijah), bo polfinala državnega prvenstva konec takrat, ko eno moštvo doseže 3 zmage.

Kdo je favorit v tem maratonskem tekmovanju je jasno tudi tistim, ki futsala ne spremljajo ravno vsak dan. Ekipa Dobovca je sestavljena iz samih reprezentantov tako Slovenije kot drugih sosednjih držav. Izkušeni in prekaljeni igralci, ki imajo bogate mednarodne izkušnje tudi v najmočnejših evropskih ligah, v tej sezoni niso oddali nasprotnikom niti ene samcate točke.  V slovenski ligi tako do sedaj niso imeli enakovrednega nasprotnika. Svojo kakovost pa so dokazali tudi v UEFA ligi prvakov, kjer so se uvrstili na zaključni turnir osmerice, ki se bo v Zadru odvijal med prvo in drugo polfinalno tekmo domačega prvenstva. Vse to je posledica bogatega klubskega proračuna o katerem Bronxi lahko samo sanjajo. Vse drugo kot ekspresna uvrstitev Dobovca v finale državnega prvenstva in 1/2 finale pokala bi ne bilo le presenečenje ampak celo neverjeten čudež; slednji se pa kot vemo redko dogajajo.

Najboljši obalno kraški futsal klub stavi na popolnoma druge vrednote. Prioriteta na Škofijah je delo z mladimi, zato se Bronxi lahko v teh kategorijah pohvalijo s številnim članstvom in velikimi uspehi. V zadnjih treh sezonah so namreč rumeno modri osvojili kar tri naslove državnih prvakov. Posledično je tudi članska ekipa Bronxov sestavljena izključno iz domačih igralcev, med katerimi so skoraj vsi produkt domačega kluba, mnogi med njimi pa celo še mladinci. Z narejenim v tej sezoni so Bronxi že dosegli in celo presegli zastavljene cilje tako, da so tekme proti evropskem Dobovcu le nagrada ob koncu sezone za našo ekipo. Zato na naših fantih ni nikakršnega pritiska, saj je jasno, da njihov čas šele prihaja. Ne glede na dejstvo, da realnih možnosti za napredovanje praktično ni bodo naši igralci zagotovo dali od sebe vse kar v tem trenutku lahko. Za kakšen rezultat bo to zadoščalo pa bodo pokazale tekme same.

Prvo tekmo 1/2 državnega prvenstva Dobovec – Bronx, ki se bo odigrala v Rogaški Slatini 16 aprila ob 20.00 uri si bo moč ogledati tudi v živo na tej povezavi.