Pričenja se sezona futsala

Z današnjo tekmo med Bronxi in ekipo Tomaž iz Ljutomera se tudi na Škofijah pričenja uradna futsal sezona. Žal bo začetek nekoliko okrnjen, saj na tekmi ne bodo mogli prisostvovati gledalci, vendar so se v rumeno modrem taboru potrudili in bodo svojim zvestim navijačem omogočili direktni prenos, ki si ga lahko od 20.30 dalje ogledate na tej povezavi.

Bronxi v sezono vstopajo zvesti svojim načelom, ki temeljijo na domačem igralskem kadru. Tako bo tudi v letošnje prvenstvo vstopila dodatno pomlajena ekipa, kateri bo v pomoč nekaj preverjenih in izkušenih igralcev. Odhodov je bilo zelo malo, saj je klub zapustil le Dejan Bojkič tako, da je jedro moštva ohranjeno. K članskemu moštvu je na pripravah bila priključena celotna mladinska ekipa. Dodatna vrednost pa bo zagotovo Nik Zajc, ki se je vrnil po eni sezoni odigrani v Italiji.

V klubu se dela načrtno zato prva tekma ne pomeni boja za preživetje, čeprav bi zmaga zagotovo bila zelo dobrodošla. Zgodnji začetek prvenstva je namreč nekoliko pokvaril načrte v pripravljalni fazi, saj smo priprave v termah Olimije načrtovali med 3 in 6 septembrom, zdaj pa smo jih premaknili na termin med 17 in 20 septembrom. Zato se vrhunec forme naših igralcev pričakuje  po reprezentančni pavzi. Prepričani smo, da bodo izvrstni pogoji za delo prinesli tudi temu primeren rezultat.

Obenem si želimo, da zlovešči virus ne bi preveč vplival na naše življenje in, da bi že naslednjo tekmo lahko odigrali pred našimi zvestimi navijači. Prepričani smo, da tudi oni komaj čakajo, da nas podprejo v dvorani Burja.