Primorski derbi je tokrat v Sežani

Seveda se na tem srečanju ne more ponoviti vzdušje iz nepozabnih obalnih derbijev, vendar je kljub temu tekma zelo pomembna za oba nasprotnika. Safirji si po zmagi nad Puntarjem želijo novih točk, ki bi jih priključili k ekipam, ki se bojujejo za obstanek, Bronxi pa bi radi zapustili to skupino in se znova vključili v boj za najboljšo četverico.

Odlična tekma proti Dobovcu, ki pa ni prinesla tako željenih točk je na Škofijah že pozabljena. Vse sile so usmerjene v nadaljevanje prvenstva, kjer je na razpolago še veliko točk in s tem tudi možnosti za izboljšavo trenutne uvrstitve.

V prvo so na domačem terenu bili Bronxi boljši in vknjižili takrat prvi popoln izkupiček. Vendar v takih tekmah ta podatek nima velikega pomena saj so lokalni derbiji vedno neprimerni za kakršnekoli napovedi.

Tudi v lanskem prvenstvu so Bronxi prišli v Sežano kot favoriti a so po tekmi igrišče zapuščali sklonjenih glav. Verjamemo, da so se iz tega kaj naučili in, da bodo tokrat nadaljevali z dobro igro, ki jo spremljamo že nekaj časa, katera bo nadgrajena tudi s pozitivnim rezultatom.

Glede na bližino gostovanja vabimo naše simpatizerje, da si vzamejo čas in se odpravijo do Sežane ter s tem podprejo našo ekipo v trenutkih, ko jim je podpora še kako potrebna.