Primorski derbi v 1/4 finalu

Zadnji krog rednega dela prvenstva je obetal veliko sprememb na lestvici, na koncu pa je slednja ostala popolnoma enaka kot pred odigranimi tekmami. Med tistimi, ki svoje priložnosti niso izkoristili so bili tudi Bronxi, ki niso znali unovčiti poraza Oplasta v Dobrepolju. Ne samo to. Rumeno modri so po vodstvu v 2 minuti popolnoma odpovedali in dovolili Sevničanom, da so nam prizadejali enega hujših porazov v prvenstvu. Poraz 7:3 s predzadnje uvrščeno ekipo v ligi zagotovo ni hvale vreden dosežek. Ne glede na vse težave s sestavo ekipe, si klub takega renomeja ne bi smel dovoliti takih nihanj v igri. Tako je tudi zadnja tekma bila le še ena v vrsti neprepričljivih predstav naše ekipe, ki jih spremljamo že dlje časa. S tako igro bo preboj v 1/2 finale v dvoboju s čvrstim Oplastom zelo težko dosežen.

Prva tekma 1/4 finala bo odigrana 31. marca v Kobaridu, povratna 7. aprila v Kopru, morebitna tretja tekma (igra se namreč na 2 zmagi) pa 11. aprila spet v Kobaridu. Zmagovalca tega para v polfinalu čaka Dobovec. Drugi 1/4 finalni par sta Meteorplast in Dobrepolje, katerih zmagovalec se bo v 1/2 finalu pomeril z Vrhniko.

Dobovec je z neodločenim rezultatom s Silikom zadržal 1 mesto. Obe ekipi v 1/4 finalu počivata. Obe zadnje uvrščeni ekipi; Sevnica in Mlinše sta zmagali vendar to Zagorjanom ni nič pomagalo. Kljub zmagi nad Meteorplastom so ostali zadnji na lestvici in izpadli v 2 SFL. Sevnica se bo v dveh tekmah pomerila s Kix-i iz Ajdovščine za obstanek oziroma napredovanje v 1. SFL.