Primorski derbi v Areni Bonifika

Že v drugem krogu bo na sporedu primorski derbi med Bronxi in Oplastom iz Kobarida. Za spremembo se tokratni dvoboj ne bo odvijal v dvorani Burja na Škofijah. Za naslednje leto ali dve bo namreč zaradi gradnje nove osnovne šole na Škofijah vsa dejavnost Bronxov preseljena v Koper. Zaradi izjemne gneče v obeh koprskih dvoranah smo bili priča mučnemu iskanju rešitev, ki bi vsaj nekoliko zadovoljila potrebe vseh klubov uporabnikov. Posledično se je zavlekla končna odločitev v kateri dvorani bodo Škofijoti tekme članske ekipe sploh igrali. Na koncu se je sicer tik pred zdajci situacija razpletla tako kot so si Bronxi želeli in kot je najbolj primerno. Članska ekipa bo svoje tekme igrala v Areni Bonifika, vse mlajše selekcije pa v sosednji dvorani osnovne šole Koper. Negotovost je zagotovo vplivala tudi na delo v klubu, saj stalne selitve iz dvorane v dvorano niso doprinesle h koncentriranemu pristopu igralcev, strokovnega kadra in seveda vodstva kluba. Zadeve so zdaj končno urejene in upamo, da se v bodoče ne bomo več vračali k tej tematiki. Je pa pozno določena igralna dvorana vzrok, da Bronxi nismo imeli več dovolj časa za prijavo tekme na upravno enoto zato bo tokratni primorski derbi potekal brez prisotnosti gledalcev.

Obe ekipi sta do sedaj odigrali po eno prvenstveno tekmo in obe sta v prvem krogu presenetili. Oplast pozitivno s točko osvojeno proti Litiji na domačem igrišču, Bronxi pa negativno s porazom v Dobrepolju. Tako oba trenerja (Pertič in Kavčič), ki sta letos na novo prevzela treniranje svojih ekip na derbi prihajata različno razpoložena. Kako se bo to poznalo na sami tekmi bo jasno v petek zvečer v Areni Bonifika v Kopru. 

Tekma Bronx – Oplast je bila s strani NZS izbrana za tekmo meseca, zato si jo bo širše občinstvo lahko ogledalo tudi v direktnem prenosu na spletni strani Futsal.si