Primorski derbi v Kobaridu

Tudi ta petek se Bronxi odpravljajo na gostovanje. Tokrat jih pot vodi v Kobarid na primorski derbi z domačim Oplastom. Obe ekipi sta v zadnjem odigranem krogu zmagali v gosteh in se borita za čim boljšo uvrstitev na pozicijah od 4 do 8 mesta, kjer je v le petih točkah razlike nagnetenih kar pet klubov.

Ne glede na stanje na lestvici in kakovost ekip je primorski derbi vedno prinesel zanimive, bojevite in izenačene tekme. Enako najbrž lahko pričakujemo tudi danes. V letošnjem prvenstvu so namreč ekipe, ki se nahajajo med 2 in 9 mestom tako izenačene, da je nemogoče napovedati zmagovalca pred odigranimi tekmami. Za lokalne derbije pa to drži še toliko bolj.

Zanimivo je dejstvo, da Bronxi in Oplast letos igrajo celo bolje v gosteh kot v domači dvorani. Škofijoti so si namreč kar polovico osvojenih točk priborili na gostovanjih. Oplast pa je sploh fenomen v tem elementu, saj v domači dvorani zaenkrat še sploh nimajo zmage. Od 15 osvojenih točk so namreč rdeči iz Kobarida le 2 osvojili doma, vseh 13 ostalih pa na gostovanjih.

Tudi to dejstvo priča, da Oplastova pozicija na lestvici ni ravno realna, saj kljub nekaterim kadrovskim težavam vseeno premorejo zelo kakovostno ekipo s kar nekaj prekaljenimi prvoligaškimi igralci in iskušenim strategom Zoranom Teskom.

Na drugi strani Bronxi stavijo na kombinacijo izkušenj in mladosti, kar se je v dosedanjem delu prvenstva izkazalo za precej uspešno. Če se zavedamo dejstva, da naša ekipa skoraj na nobeni tekmi v tem prvenstvu še ni nastopila v kompletni postavi je 20 do sedaj osvojenih točk res velik uspeh. Tudi na današnjem primorskem derbiju bo zasedba Bronxov znana šele pred odhodom na srečanje, saj nas različne težave kar nočejo in nočejo zaobiti. Glede na to, da so fantje tega že vajeni, temu niti ne posvečajo več pretirane pozornosti. Pomembno je le, da vsi, ki bodo dobili priložnost za igro dajo od sebe vse kar v tem trenutku lahko. Če bo to dovolj za pozitiven rezultat bomo pa še toliko bolj veseli.

Več o 15 krogu 1. SFL si lahko preberete v napovedniku.

Nimamo informacij, da bi bil iz Kobarida omogočen prenos tekme tako, da nam najbrž preostane le spremljanje rezultata v živo na spletni strani Futsal.si.