Primorski derbi v Kobaridu

Bronxi se danes znova odpravljajo na gostovanje. Tokrat je na vrsti primorski derbi z Oplastom v Kobaridu. Tradicionalno neugodno gostovanje bo tokrat še težje, saj se težave kar nočejo ogniti rumeno modrih. Četrti rumeni karton prejet v Ljutomeru je prisilil na počitek Jerneja Perošo. Za nameček se je Peroša še poškodoval na treningu ob tem pa v poškodbo spravil še Bojkiča s katerim sta se zaletela. Še posebej težavna in specifična je situacija z našim prvim vratarjem Alenom Mordejem za katerega potrditev prisotnosti prejmemo praktično tik pred odhodom na tekmo. Za nameček pa zaradi smrtnega primera v družini v Kobarid ne bo odpotoval niti kapetan ekipe Borut Kolar.

Vse to ne daje veliko upanja naši ekipi za točke v Kobaridu. Čeprav tudi sami pretreseni zaradi smrti lastnika podjetja, ki je njihov najpomembnejši pokrovitelj je dejstvo, da so igralci Oplasta v vzponu. Nekaj je k temu zagotovo doprinesel tudi novi trener Zoran Tesko, ki je kar nekaj časa deloval tudi v našem klubu.

Kljub vsem težavam ni čas za objokovanje krute usode. Kdor koli bo stopil na teren v rumeno modrem dresu mora na igrišču pustiti srce in pokazati, da tudi, če nismo v popolni postavi lahko enakovredno igramo z domačini. Kljub sicer neugodnemu terenu smo namreč v Kobaridu že odigrali tudi nekaj dobrih tekem in odnesli domov tudi nekaj točk. Zakaj ne bi tudi danes bilo tako.

Več o 10 krogu si lahko preberete na tej povezavi.