Primorski superpokal v znamenju obalnih ekip

V športni dvorani Burja smo bili priča še zaključnemu dejanju te sezone v malonogometnih tekmovanjih na primorskem. Na tradicionalnem superpokalu so se pomerile najboljše ekipe iz goriških in obalnih malonogometnih lig.

Letos je superpokal minil v občutni premoči obalnih ekip, saj sta obe zmagi ostali doma.

V prvi tekmi se je zmagovalec 3. SFL Koper Black & White pomeril z goriškimi zmagovalci OK Corral Stara gora. Po en zadetek v vsakem polčasu je bil dovolj za zanesljivo zmago črno belih. Tako je ekipa Black & White zaokrožila sezono z zmagama v obeh najpomembnejših primorskih tekmovanjih.

Pri veteranih sta se pomerila obalni zmagovalec ŠD Luka in Stara gora iz goriškega konca. Zaradi različnega sistema tekmovanja se je tekma tradicionalno odigrala z dvema različnima žogama. Prvi z nogometno žogo s kakršno igrajo obalni igralci, drugi pa s futsal žogo, ki je bolj priljubljena na goriškem koncu.

ŠD Luka je svojo premoč pokazala tudi s tem, da je po vodstvu s tremi zadetki razlike, ko je igrala s recimo temu svojo žogo v drugem polčasu nasprotniku nasula še dodatnih šest zadetkov z njihovo žogo.

Predsednik komisije za mali nogomet Željko Stanič je po končanih tekmah zmagovalcem podeli pokale in vse udeležence povabil na skupno večerjo. Naslednje leto bodo tekmi superpokala gostili v Gorici