Proteus in Bronx za uvrstitev med osem v pokalu

Danes bo ob 21.00 uri v Postojni odigrana še zadnja tekma tekma 1/8 finala futsal pokala terme Olimia. Tekmovanje, ki je Bronxom prineslo že veliko veselja in dobrih uvrstitev je še zadnja priložnost, da rumeno modri v tej sezoni ohranijo stik z najboljšimi v državi. Glede na dejstvo, da je že jasno, da so naše možnosti za odmevno uvrstitev v prvenstvu pičle, je pokalno tekmovanje še edino, ki nas lahko pripelje do boja za eno izmed lovorik.

Seveda pa pot do uvrstitve med osem najboljših ne bo lahka. Ne glede na dejstvo, da bo na drugi strani igrišča tekmec, ki nastopa v 2 ligi se slednji zagotovo ne bo vdal že pred tekmo. Prednost domačega igrišča in visoka motiviranost drugoligašev v boju z ekipami iz višjega ranga tekmovanja so že veliko krat pripeljale do presenečenj. Tudi v letošnjem pokalnem tekmovanju beležimo kar nekaj težav prvoligašev na pokalnih tekmah z ekipami iz druge lige.

Prepričani smo, da se naši igralci zavedajo zahtevne situacije v katero so se pripeljali v prvenstvu in dejstva, da jim današnja tekma lahko reši ali dokončno uniči sezono. Dosedanji nastopi Bronxov namreč ne dovoljujejo niti kanček podcenjevanja katerega koli nasprotnika. Le zbranost in 150% pristop nas lahko pripeljejo do zmage in s tem uvrstitve v nadaljnje tekmovanje. Tovrstni uspeh bi bil zagotovo lepa popotnica tudi za nadaljnje prvenstvene nastope zato te priložnosti dobesedno ne smemo zamuditi.