Proti Kix-u s spremenjeno zasedbo

Bronxi bodo tudi v to sezono štartali v precej spremenjeni zasedbi. Kar šest igralcev je zapustilo vrste Škofijotov, vendar so domači športni delavci uspeli zagotoviti ustrezne zamenjave.

Odhodi:

Dolgoletni vratar Dario Kranjec je dal prednost službi in družini, zato si ne more privoščiti tako številnih in napornih aktivnosti kot jih zahteva tekmovanje v 1. SFL.

Borut Brozina je z uvrstitvijo Ilirske bistrice v 3. SNL avtomatično izgubil pravico nastopanja v futsalu. Sam je ocenil, da bo lažje uskladil treninge in tekme v velikem nogometu. Poleg tega je prevagala želja pomagati klubu iz kraja od koder izvira.

Mitja Mihelič bo najbrž nadaljeval z igranjem futsala vendar v klubu bližje domu. Če se mu ne bo uspelo dogovoriti s kakšnim prvoligašem ima odprta vrata v domačem Extremu, kateri bo letos tekmoval v 2. SFL.

Amel Ramič je nov športni izziv poiskal v Avstriji, kjer bo s številnimi primorskimi nogometaši igral veliki nogomet v nižjih ligah.

Tudi Mira Stampferja je uvrstitev Izole v 3 SNL prepričala, da bo še enkrat poiskusil z velikim nogometom. Najbrž bo tudi tam opravljal delo igralca in pomožnega trenerja.

Dolgoletni kapetan Nebojša Vajič se je poslovil že na turnirju Primorskih prvoligašev. Futsal bo igral še naprej s prijatelji v ligi MNZ Koper.

Vsem se zahvaljujemo za sodelovanje z našim klubom in jim želimo veliko uspeha na vseh področjih v nadaljnjem življenju.

Prihodi:

Katulič Grđan je prišel iz Divače in bo zapolnil vrzel med vratnicama, katera je nastala z odhodom Kranjca.

Iz Divače je prišel tudi mladi in talentirani Ninkovič Džimi. Mladi državni reprezentant bo imel priložnost izboljšati svoje nogometno znanje v sodelovanju z vrhunskimi igralci s katerimi bo sodeloval pri Bronxih.

Mesto pomočnika trenerja Staniča bo prevzel Marko Janjič. Nekdanji igralec Izole je trenutno sicer poškodovan, vendar vseeno poln volje do igranja, zato ne bo presenetljivo, če ga bomo občasno videli tudi na igrišču.

Iz Izole se je vrnil tudi Dragan Mirkovič. Dragan ima sicer obilo službenih obveznosti toda tudi veliko ljubezen do futsala zato bo pomagal po svojih močeh in času, ki ga bo imel na razpolago.

Iz domače mladinske ekipe sta se ekipi pridružila izredno obetavna Jernej Peroša in Irvin Kocjančič. Oba sta produkt dela trenerjev Žuniča in Krivičiča in močno izstopata v svoji generaciji zato smo prepričani, da bosta kmalu postala nosilca igre domače ekipe.

Čisto na koncu je bil sklenjen tudi dogovor z obalno malonogolmetno legendo Valdijem Lakoseljcem. Po razpadu Izole je v sebi našel dovolj motivacije, da nadaljuje športno pot. V sodelovanju z Rokom Grželjem, katerega poškodba je preteklost in bo tudi končno zaigral za Bronxe, bi vedela ljubiteljem futsala pripraviti obilo užitkov ob spremljanju tekem.

Kako so se novinci ujeli s staroselci bomo videli v petek. Pričakovati pa je, da bo ekipa, ko bo uigrana težak nasprotnik vsem tekmecem v 1. SFL.