Prvak premagan na Škofijah

Po dolgem času Bronxi premagali Maribor in poskrbeli za veliko veselje v dvorani Burja

Petkova futsal poslastica se je končala po domačih željah. Bronxi so končali nekaj letno prevlado štajercev in jim zadali boleč poraz. V odlični tekmi smo lahko videli veliko zanimivega predvsem pa dejstvo, da bodo Bronxi kljub dodobra prevetreni ekipi še vedno konkurenčni v slovenskem futsalu.

Po začetnem otipavanju je sledila 8 minuta, ko smo videli kar tri zadetke. Najprej je obiskovalce v delirij spravil Kevin Škerlič, ki je uprizoril enega od svojih zdaj že kar značilnih prodorov in premagal gostujočega vratarja. Gostje so krenili s centra in izgubili žogo. Vratar Mordej je z dolgo podajo našel Matajo, kateri jo je mojstrsko zaustavil in neubranjljivo zadel. Goste je v igro vrnil Kroflič, ki je lepo izkoristil prodor enega od svojih soigralcev. V drugi polovici prvega polčasa kljub zanimivi igri in številnim priložnostim nismo videli več zadetkov.

V drugem polčasu so Bronxi takoj na začetku znova dvignili na noge svoje navijače. Uigrana kombinacija iz avta je po podaji Hrvatina pripeljala do zadetka Zajca. Hrvaški internacionalec Dario Markič je v 28 minuti Mariborčane znova pripeljal le na zadetek zaostaka. Do konca tekme je bilo še veliko minut in štajerci so na vso silo želeli priti do še kakšnega zadetka.

V 32 minuti se jim je ponudila idealna priložnost. Zaradi dveh rumenih kartonov Mateja Peroše so domači ostali z igralcem manj na igrišču. Z neverjetno požrtvovalnostjo so trije Bronxi zdržali dve minuti pritiska vijolic in to je pomenilo, da morajo gostje uporabiti še zadnje orožje in sicer vratarja v polju.

Rumeni so s pametno igro in z izjemnim Mordejem zaustavili vse vijoličaste nalete, za nameček pa je David Mataja izkoristil nepazljivost gostujočega vratarja in mu tik pred piskom sirene odvzel žogo in s svojim drugim zadetkom dokončno odločil zmagovalca.

Vsi prisotni razen gostov iz štajerske prestolnice so se tako prešerno veselili velike zmage. Bronxi so dokazali, da se po turbolentnem avgustu počasi postavljajo na noge. Če bodo nadaljevali s takim zanosom pri delu bodo kmalu znova konkurenčni vsem slovenskim najboljšim futsal ekipam. Sledi gostovanje v Ivančni gorici še pred tem pa v torek prijateljska tekma na Škofijah proti Škofjeloškem Stripiju.