Prvaki so bili premočni

Znova se je v športni dvorani Burja zbrala lepa množica gledalcev, kateri so si prišli ogledati dvoboj domačih igralcev proti Litiji, katera je še nedolgo nazaj igrala kvalifikacije proti sloviti Barceloni. Zaradi poškodb in drugih obveznosti je moral domači trener v vrata postaviti debitanta Zrinskega njegova rezerva pa je bil še mlajši Skutelj.

Bronxi so začeli pogumno in že v prvi minuti srečanja se je Kapun izmuznil gostujoči obrambi ter sam stekel proti gostujočim vratom. Ob tem ga je nepravilno oviral Simeunovič kateri pa za svoje dejanje ni bil kaznovan s strani sodniškega dvojca Kovačič – Jurič.

Sledil je avt iz katerega so gostje po uigrani kombinaciji povedli. Takoj je sledila priložnost za domače, a se je žoga po strelu Kapuna odbila od vratnice. Litijani so to kaznovali z drugim zadetkom. Tudi ta je bil plod uigrane akcije iz kota.

V tretje je Kapun le uspel premagati vratarja Puškarja. Po lepem driblingu je neubranjljivo zadel in tekma se je znova odprla. Žal so Bronxi hitro prejeli še tretji zadetek in prav neverjetno je, da je bil tudi ta plod akcije po prekinitvi.

Kar je sledilo je bila le rutina kakovostnejših gostujočih igralcev. Nalete Bronxov so uspešno anulirali in iz protinapadov višali svoje vodstvo. Zadnjih nekaj minut so Bronxi odigrali s Suhopoljcem v vratih. Čeprav so en zadetek prejeli so uspeli doseči dva in tako nekoliko ublažili visok poraz.

Sama tekma je pokazala kar smo že vsi vedeli. Ko je Litija motivirana za igranje in vstopi v tekmo resno je zares težko premagljiva. Bronxom ta tekma ni pomenila kaj dosti zato je bolj pomembno, da nihče ni prejel kartona in, da se ekipa v kompletni sestavi lahko usmeri v naslednja srečanja, kjer bodo točke mogoče lažje dosegljive.