Prvenstvo je za Bronxe končano

Bronxi so nujno potrebovali zmago katera bi jim omogočila igranje tretje odločilne tekme v Tolminu. Temu primerno so pričeli zelo agresivno vendar brez pravega zaključka. Že v šesti minuti je sledil hladen tuš za domače. Po sumljivi situaciji na sredini igrišča; domači so želeli dobiti prekršek, so gostje prišli sami pred vratarja Kocjana in brez težav zadeli.

V nadaljevanju smo spremljali poiskuse domačih, da bi rezultat poravnali. Trud se jim je poplačal v predzadnji minuti prvega dela. Lepo podajo Čuka je rutinirano izkoristil najmlajši igralec v domači ekipi: Borut Kolar in rezultat izenačil.

V uvodnem delu drugega polčasa so imeli Bronxi tri situacije iz katerih bi praktično morali zadeti, a so se vsakokrat odločili za rešitev katera ni dala rezultata. Iz zelo zrelih protinapadov, ko so Bronxi imeli višek igralca žal niso uspeli zadeti.

Kazen je prišla v 29 minuti, ko je Brkič dosegel še svoj drugi zadetek. Domači so vse sile stavili v napad. Poiskusili so tudi z igralcem vratarjem vendar so tokrat imeli tudi nekaj smole. V obdobju, ko je bila tekma še odprta so si namreč zabili še avtogol. Čuk je bil nesrečnik, ki je žogi spremenil smer in premagal svojega vratarja. Za konec je Brkič dosegel še svoj tretji zadetek in popeljal Puntar v polfinale državnega prvenstva.

V domačem taboru so mirno sprejeli izpad iz nadaljnjega tekmovanja. Že pred tem se je namreč vedelo, da je Puntar favorit. Kljub temu so Bronxi kar namučili svojega nasprotnika kateri se je moral zelo potruditi, da je sicer zasluženo napredoval.

V domačem taboru se že ozirajo na nasledno sezono, zato se bodo dejavnosti nadaljevale. Vse namreč kaže, da bodo mladci, ki so dobili priložnost zaigrati v 1. SFL v drugem delu prvenstva v bodoče nosili levji delež prvoligaškega bremena na svojih ramenih.