Prvi letošnji primorski derbi v dvorani na Škofijah

Prvenstvo se nadaljuje s prvim krogom drugega dela. To pot na Škofije prihaja ekipa Puntarja katera je v svoji dvorani Bronxe premagala. To je bila tudi tekma na kateri so Bronxi ostali brez kapetana Šmona, kateri zaradi resne poškodbe še danes ni okreval. Kot, da bi dogodki v prvem krogu Bronxe dobesedno zaznamovali za celo prvenstvo se smola s poškodbami nadaljuje še danes in tudi to je najbrž eden od pomembnih razlogov za nepričakovani neuspeh v pokalnem tekmovanju prejšnji teden.

Kljub vsej smoli in skromnem igralskem kadru so se v nadaljevanju prvenstva Bronxi le zbrali in se trenutno nahajajo celo pred Puntarji na prvenstveni lestvici. Tekma bo za obe ekipi zelo pomembna, saj se bo zmagovalec pridružil vodilnem trojčku, poraženec pa se bo precej oddaljil od boja za vrh lestvice.

Tudi brez rezultatskega imperativa so tekme med starima rivaloma vedno prinesle obilico zanimivega dogajanja zato bo zagotovo tako tudi v petek. Vse to je še dodaten razlog, da se srečanja udeleži kar največ gledalcev, saj bodo imeli kaj videti.