Prvi polčas pokalnega četrtfinala pripadel Bronxom

Prva tekma četrtfinala pokalnega tekmovanja je prinesla točno tisto česar so se nekateri bali, nekateri pa nikakor niso uspeli doumeti, da v pokalnem tekmovanju ni nasprotnikov za podcenjevanje. Čeprav so igralci Slemena prišli na Škofije z odlično popotnico; v prejšnjem krogu so namreč v Ajdovščini izločili domačega prvoligaša to očitno ni bilo dovolj, da bi predramilo vse domače akterje.

Da bi bila mera polna je v domači vrsti v zadnjem trenutku prišlo do številnih težav; Hrvatin je igral pod blokado, Zajc je pritekel na igrišče praktično z letala, Jernej Peroša, Kocjan in Čuk pa sploh niso nastopili.

Bronxi so tekmo sicer odprli pozitivno. Zajc je zadel za vodstvo. Ko se je zdelo, da bo sledila serija zadetkov v gostujoči mreži pa so gostje izenačili. Domači so hitro znova povedli vendar so gostje vrnili z enako mero, tako se je na polčas odšlo z neodločenim izzidom.

V drugem delu še slabša slika kot v prvem Po napaki domačega vratarja so gostje celo povedli. To je kot kaže le nekoliko predramilo domačo ekipo, katera se je nekoliko bolj zbrala in do konca tekme zadela še štirikrat za zmago 6 proti 3.

Prva polovica četrtfinala pokalnega tekmovanja je tako pripadla Bronxom. Glede na potek tekme smo z izidom lahko celo zadovoljni. Vsekakor pa bo potrebno v naslednjih dveh tednih razbistriti glave v vseh strukturah članske ekipe in v Mariboru pokazati popolnoma drugačno sliko na igrišču, če želimo doseči tisto kar je imperativ te sezone; nastopiti na zaključnem turnirju pokala. KMN Slemen se je pokazal kot ekipa nadpovprečne kakovosti glede na nivo tekmovanja v katerem nastopajo, zato bodo zagotovo vedeli izkoristiti vsako ponujeno priložnost.

Bronxi imajo zaenkrat vse v svojih rokah in ob pravilnem pristopu kljub tekmi na gostujočem parketu bi morali napredovati tam kamor jim je tudi mesto; v terme Olimija.