Razblinjene pokakalne sanje rumeno modrih

Kot vse kaže bo finalni turnir futsal pokala Slovenije, ki bo potekal meseca marca 2020 v termah Olimia tokrat po dolgem času potekal brez naše ekipe. To bo zagotovo zelo osiromašilo celoten dogodek, saj so Bronxi s svojimi številnimi zvestimi navijači bili dolga leta zaščitni znak zaključnega turnirja. Čeprav so v športu, predvsem pa v futsalu možni čudežni preobrati se zdi, da si je Sevnica tokrat priigrala skoraj nedosegljivo prednost, katero bo na domačem igrišču težko zapravila. Odgovor na to vprašanje bomo dobili 17 januarja 2020.

Prva četrtfinalna tekma na Škofijah je imela čuden potek. Prvi polčas je minil v tipanju ekip in zdelo se je, da se nasprotnika kar preveč spoštujeta in ne upata uprizoriti konkretnejših akcij. Kljub nedinamični igri so bili Bronxi veliko boljši nasprotnik, ki si je ustvaril tudi precej priložnosti, vendar niti ena od njih ni bila izkoriščena. Gostje so v celem prvem delu igre mogoče dva krat zapretili, pa še ti dve nevarnosti je Mordej zanesljivo ukrotil. Tako se je na odmor odšlo z nepopularnih 0:0.

Začetek drugega dela igre ni prinesel kake spremembe v dinamiki igre. Je pa prinesel dve grobi napaki domačih igralcev kateri je v 24 minuti Krnc spremenil v zadetka za vodstvo Sevnice. Bronxi so se takoj odločili za tvegano igro z vratarjem. To vlogo je prevzel Kamenčič in po dobrih petih minutah igre je Lazarevič le znižal gostujoče vodstvo. Kljub zadetku so se domači odločili, da nadaljujejo z vratarjem v igri in kmalu bi se jim taka igra še enkrat obrestovala vendar je žal strel Kolarja zadel prečko namesto gostujoče mreže. V nadaljevanju si Bronxi novih obetavnih priložnosti niso več ustvarili, zato pa so naredili še kar nekaj napak in omogočili gostom, da so s streli čez celo igrišče v zadnjih trenutkih tekme zadeli še tri krat. Dva zadetka je dosegel Martič enega pa Drobne.

Kot že rečeno je težko pričakovati, da bi naši igralci v Sevnici izničili rezultat 1:5. Kljub temu počakajmo na povratno tekmo in se pustimo presenetiti.